tisdag 15 november 2011

Fyrtal; Tisdag


Tiden flyger iväg, kanske nu snabbare än någonsin. Man skulle kanske kunna tro att min frånvaro på bloggen de senaste dagarna beror på att jag firat så infernaliskt i helgen, men så är det inte. Barn som varit vakna på nätterna istället för på dagarna, härliga middagsgäster och en hel massa deadlines som jag inte får missa ligger närmare sanningen. Som pricken över i har Rufus sedan en vecka tillbaka bestämt sig för att sluta dricka mjölk, både bröstmjölk och ersättning. Jag vet inte om han vid ganska precis fyra månaders ålder tycker sig vara för gammal för såna bebisfasoner. Kontentan är att det nu är viljornas kamp som utspelar sig i köket i Villa Tallås. Jag med nappflaskan eller grötskeden i högsta hugg, Rufus med en bestämt ihopknipt mun. Så där håller vi på. Ända tills det blir natt, för då duger minsann både bröst och flaska. 

* Frulle i glasverandan. Ack, denna Novembersol kan man inte få för mycket av!
* Som sagt, det här ljuset är något alldeles extra. Vinterljus är liksom lite krispigare än sommarljus. Vackert.

* Blondie. Lagom till att den sista gnuttan solbränna försvunnit och de trötta ringarna under ögonen skiner igenom tunn gråblek hud bestämmer jag mig för att bli blondin. Klokt val? Jag vet inte, men blondiner sägs ju ha more fun ;)
* Jag har inte nämnts ta bort pelargonerna än, nu är det dock bara en tidsfråga innan de byts ut mot amaryllisar och hyacinter.


Nästa inlägg jag gör här kommer att bli från nordligare breddgrader. I morgon tar jag och barnen flyget upp till mormor och morfar i Luleå för att hälsa på några dagar. Skänk mig en tanke i morgon bitti när jag mitt i rusningstrafiken bökar mig på pendeltåget i Tumba med packning, barnvagn och tre barn. Förhoppningsvis tar vi oss till Arlanda innan planet går :)

Och hörni, tack tack tack för alla hurrarop, gratulationer och peptalks! 

6 kommentarer:

 1. Åker pelargonerna ner i källaren då?

  Jag klandrar inte dig alls för att ligga en aningens lite lågt mellan inläggen. Du har rätt så mycket att stå i tycker jag.

  Frillan är helt klart godkänd!!!!

  SvaraRadera
 2. Bättre sent än aldriig.
  Stort grattis från mig med.
  Kram Lina

  SvaraRadera
 3. Har också kvar pelargonerna. Får se hur länge de får stå kvar, men de är ju ändå ganska så fina just nu.

  SvaraRadera
 4. Oj! Tycker verkligen synd om dig som får tampas med Rufus mat, jag vet precis hur det är och det är inte alltid skoj. Jag ville gladerligen amma min lilla tjej ett år (det är praktiskt) men hon höll inte med...

  Haha klart att du behövde se en ny färg i spegeln. Det växer ut om du inte trivs med att vara blondin och jag måste faktiskt säga att "skoj" hänger inte på hårfärgen ;-)

  Blir riktigt avis när jag läser att ni är på väg norrut. Hälsa Udden!! Vi har precis haft mormor här i två veckor och saknar henne redan trots att hon inte åker hem förrens imorgon. Vi säger dock "Ses snart igen" för om två veckor tar hon med sig morfar hit.

  Solen...den är underbar och ger verkligen hopp mitt i tråkigaste november. Jag har försökt fota lite utomhus och alla färger blir så vackra i detta sken.

  Ta det nu lugnt imorgon och se bara till att få med dig alla saker/barnen samtidigt av tåget. Åk i tid!

  KRAM och trevlig resa

  SvaraRadera
 5. Fasiken vad kul med Formex, grattis! Och jag förstår precis det där med mat/bebis/stängd mun - heja på dig o hoppas det går bra,
  Malin

  SvaraRadera
 6. LiseLotte: Japp, pelargonerna åker ner i källaren där de får överleva bäst de vill.

  Ja det är väl så att jag har en del att stå i these days...en semestertripp till Luleå var precis vad jag behövde (även om jag jobbat liiiite här med ;)

  Skönt att höra att frillan är godkänd, det tog några dagar att vänja sig :)

  Linruz: TACK!

  Dagar hos mig: Visst är det svårt att ta bort pelargonerna när de fortfarande ser fina ut! Nu börjar det dock säsongsmässigt att kännas lite konstigt, nu vill jag ha julblommor!

  Lina: Det verkar som om det var ett miljöombyte Rufus behövde, nu funkar det mycket bättre med maten - skönt!

  Vi kom med planet och fram till Luleå, det gick bra, även om jag får medge att jag var lite svettig när vi kom fram ;)

  Malin: Skitkul! Jag håller på att planera monter och mässmaterial som bäst nu, hur roligt som helst! Bebisar som kniper ihop munnen är ingen lek, tack och lov har Rufus börjat inse att det inte är så dumt med mat iallafall :)

  SvaraRadera