tisdag 11 januari 2011

Tisdagstema* Djur i inredningen


Förutom alla dammråttor som virvlar över golvet är det gott om djur i Villa Tallås. Tyvärr inga levande för tillfället, men tittar man sig omkring finns både flora och fauna representerade lite här och där. Mina favoriter är kanske fåglarna och fiskarna på Paradistapeten eller de gröna fåglarna på stolarna i glasverandan. Men det finns fler.

* I min inspirationshylla står flera gamla fackböcker med djurmotiv. Boken med akvariefiskar köpte jag på loppis när jag gick på folkhögskola för ungefär hundra år sedan ;)
* Taika-skålarna från Iittala med sina ugglor hör till favoriterna i köksskåpet.
* Köksklocka med ren? Hjort? Älg? från Bolagret.
* Mina älskade fjärilar. Ärvda, fyndade, fångade.
* När jag och F inte varit ett par alltför länge berättade han en historia om hur han varit på auktion med sina föräldrar när han var liten. Med en gång hade han spanat in en uppstoppad fågel som han så gärna ville ha, besvikelsen var oändlig när han fick gå hem utan den. I 70-talets brunoranga plastiga värld tyckte inte hans mamma att det fanns plats för loppiga flygfän. Jag såg genast till att köpa en uppstoppad present till min älskling, valet föll solklart på en fjällripa som skulle symbolisera mitt ursprung från Norrbotten. Tapeten med talgoxar från Boråstapeters kollektion Falsterbo väntar fortfarande på att sättas upp i Floras rum to be. Vilken dag som helst ska jag sortera travarna med papper som blev kvar där när vi flyttade ner kontoret i källaren ;)
* Ask i nysilver med pippi och vackraste ljuskopparna i papperstunt porslin av Karin Eriksson.


Fler tisdagsteman finns här.

4 kommentarer:

 1. Ja, de kryper fram när man tittar noga :) Vilken söt story med fjällripan. Jag gillar det mesta här i vanlig ordning!

  SvaraRadera
 2. Många fina bilder! Jag gillar speciellt fjärilstavlorna.

  SvaraRadera
 3. Fina bilder, jag själv har nog inte så mycket med djur hemma, eller...jag får nog leta.

  Kram Helena.

  SvaraRadera
 4. Mmm, mycket fina djur hos dig. Är lite svag för fjärilar, särskilt Harry Martinssons dikt "Fjärilen", har du läst den?

  Saker i nysilver, tycker jag också om, lite lagom oputsat patinerade, ska de va! Din lilla lockask-pippi gillade jag redan första gången, den skymtade förbi, i något stilleben :), hos dig.
  Din F måste blivit glad; Tänk, en alldeles egen fågel ifrån norr..:)
  /helena

  SvaraRadera