
Gör så här:
1. Skala och skär morötterna i skivor. Skala och finhacka lök, vitlök och ingefära.
2. Fräs lök, vitlök och ingefära mjuka i 2 msk smör i en kastrull ca 2 minuter. Tillsätt spiskummin och curry och fräs lite till. Häll i morötterna, rör runt och fräs ytterligare 5 minuter.
3. Häll på fond, vatten och vin. Koka med lock tills morötterna är mjuka, 15–20 minuter.
4. Blanda försiktigt ihop rivet apelsinskal med crème fraiche.
5. Ta soppan från värmen. Mixa soppan slät med stavmixer eller i matberedare. Späd med lite vatten om den blir för tjock.
6. Tillsätt honung och apelsinjuice. Krydda med 3/4 tsk salt och 1 krm peppar. Mixa igen så allt blandar sig.
7. Fördela soppan i skålar, lägg en klick apelsinkräm i varje.
Ni missar väl inte att det är jag som presenterar tisdagstemat på Fabriken den här veckan? Redan nu kan ni tjuvkika i mitt badrum.
Tack för recepttipset! Vitlök, honung och ingefära är ju en höjdare när man håller på att bli förkyld. Jag brukar göra "te" på de ingredienserna och dricka när jag vill bli frisk snabbt - men jag är säker på att en smarrig morotssoppa gör jobbet minst lika bra!!
SvaraRaderaKrya på dej!
Smaskens! En soppa helt i min smak:)
SvaraRaderaKrya på dig!
Kram t
vackert och kreativt! :)
SvaraRadera