onsdag 12 januari 2011

Kakfatsverkstad och tandläkarbesök

Du förstår Flora, när du kommer till tandläkaren måste du gapa stort så att hon kan titta på dina tänder, förklarar Karla med snusförnuftig min. Flora ser helt oförstående ut. Om du gapar snällt får du kanske en tandborste eller nån liten grej, fortsätter storasyster. Vill inte ha tandborste, säger Flora och vänder på klacken. Vi får väl se hur det går, i eftermiddag är det dags för Floras första tandläkarbesök. Jag kan inte låta bli att se Lotta på Bråkmakargatan som sitter och kniper igen munnen i tandläkarstolen framför mig. Flora Amalia Dagg är liksom Lotta en bestämd liten dam :)

Nu är arbetet i full gång med att få klart 2011 års första våningsfat! Med några dagar kvar på rean börjar det gapa tomt i butiken, men håll ut, jag hoppas kunna lägga ut de första nya faten i slutet av veckan. Nästa vecka kommer mera, både hårt och mjukt.

Update;
Tandläkaren fick ungefär fem sekunder på sig innan Flora knep igen munnen och skakade på huvudet. Får jag titta lite till?, frågar tandläkaren. Nej, svarar Flora bestämt och drar upp underläppen. Jaha, det såg ju bra ut det lilla jag såg, säger tandis, vi kallar om ett år igen. Kvällens godnattsaga: Emma går till tandläkaren.

6 kommentarer:

 1. Hej
  Hoppas det gick bra hos tandläkaren=) Vad inspirerande med alla fat!!! Nu syns vi snart=) KUL
  Kram

  SvaraRadera
 2. Vi var hos tandläkaren i går, stora sessans ska få tandställning! Vi har världens bästa tandläkare som är super med barn:)

  Urfint kort...

  Fin onsdagskväll önskar jag dig:)

  Kram

  SvaraRadera
 3. Johanna: "Inte roligt. Inte gapa." muttrade Flora hela vägen till bilen. Man får väl sammanfatta det hela med att det gick sisådär. Förhoppningsvis är hon mer samarbetsvillig nästa gång :) Ska bli kul att ses!

  Mia: Floras tandläkare såg inte ut att vara en dag äldre än 18, men snäll var hon. Fick dock inte en chans... Trevlig helg!

  SvaraRadera
 4. Hej på dig!

  Ville bara säga att Kimmo anlände idag och jag är så nöjd! Ska fota och lägga ut på bloggen inom kort.

  Kram Linda

  SvaraRadera
 5. Hej! Är så glad att det är nya fat på väg! Vill så gärna ha det gula, får jag förboka det gula??
  Det skulle passa så fint på sommarstugan!
  //Frida
  Ps, lånade en bild i går från butiken till min blogg, hoppas det var ok...

  SvaraRadera
 6. Frida: Jag lägger ut det gula kakfatet i butiken i morgon före lunch!

  SvaraRadera