tisdag 25 januari 2011

Tisdagstema* badrum

” Ett rätt utnyttjat badande kan ge mycket gynnande effekter. Badandet ska ha en viktig plats i människans vardag.”

Carl Curman 1867, Sturebadets grundare

Den här gången är det jag som fått äran att presentera veckans tisdagstema hos Fabriken – BADRUM.
mm
Mitt allra första badrum, i min allra första lägenhet, andades 70-tal med brun plastmatta på golvet och våttapeter med gult stänkmönster. Efter det har jag lagt bakom mig badrum med silverfiskar i golvbrunnen, pyttesmå badrum, ett illgult badrum och ett badrum som såg ut som kabyssen i en båt.

Idag bor jag i ett hus som har två badrum. Det ena används dock mer som ett torkrum för de kopiösa mängder tvätt som vi lyckas åstakomma på fyra personer. Det badrum som vi faktiskt använder var, i motsats till det enkla och stilrena badrum jag såg framför mig, en dröm i laxrosa när vi flyttade in. Eftersom detta bara var en spott i ett stort renoveringshav kunde vi inte go bananas när det gällde materialval och inredning, som bekant kan ett badrum bli precis hur dyrt som helst! Trettiokronorskakel på väggarna fick samsas med dyrare mosaik i duschen, den gamla brackiga badrumsinredningen åkte ut till förmån för en enkel dito i högblankt svart. Golvet behöll vi som det var, och toalettstolen fick ett nytt liv med hjälp av ett nytt svart toalock.
mm
Till döttrarnas stora missnöje har vårt fina badrum inget badkar. Några kvällar i veckan trycker de ner sig i en balja som vi ställer i vår snäckskalsskimrande dusch. För varje centimeter flickorna växer blir tjuvnypen fler, men att bada ensam är tråkigt. Jag har en känsla av att baden under hängande nytvättade lakan och örngott kommer att bli fler i framtiden, då Villa Tallås enda badkar står i torkrummet, eh jag menar badrummet, i källaren.

Bättre sent än aldrig. Så här på kvällskvisten kom jag på att mitt tisdagstema kanske skulle få vara med här också. Massor av fler badrum hittar ni här.

5 kommentarer:

 1. Fina bilder och ett läckert badrum. Gillar färgerna vitt, svart och rosa och mosaiken i eran duschhörna är grym :)

  SvaraRadera
 2. Vilken fin blogg. Tänk vilken bra idé att medlemmarna tar hand om tisdagsinläggen. Så hittade jag hit. Gilla! Gilla! Svart och cerise har alltid känts så makalöst lyxigt. Jättefint badrum.
  Kram Anna

  SvaraRadera
 3. Vilket fint badrum ni har! Och vilket fint inlägg - så fint presenterat!

  SvaraRadera
 4. Lisa: Tackar! Enbart vitt och svart blir för stramt enl. min smak. Då passar det bra att spetsa till det med lite rosa och skimrande mosaik :)

  Anna: Vad glad jag blir att du gillar blogg och badrum! Håller med om att presentationen av tisdagsinläggen är en jättebra idé, kul att upptäcka nytt!

  Mitt vita hus och Mrs. b: :)Tack!

  SvaraRadera