måndag 3 januari 2011

Fyrtal; Måndag

Så kom den då, måndagen. Vi som fortfarande hade turen att få vara hemma struntade i ringande väckarklockor och sov länge. Igen. Men sedan satte vi faktiskt fart. Jag har plockat undan i ungefär samma takt som döttrarna har plockat fram, men peppar peppar så har de hållt sig från köket som just nu är det enda rummet där man inte riskerar att trampa på en docka eller legobit ;)

* Stilleben på köksbänken med vackra teburkar, elefantbricka och pillerburk. Eftersom våren 2011 ska bli våren utan sjukdagar tas en vitamin om dan. I glasburk för att orginalburken i plast är ful, framme på köksbänken för att inte glömmas bort.
* Jag vet inte om jag inbillar mig, men visst känns det som om det är ett annat ljus som lyser på oss nu i januari? I vilket fall som helst så njuter jag, snart är det vår :) Köksbordet har fått rotera 90 grader på prov, kanske blir det permanent.
* Finaste almanackan har åkt upp på köksväggen. Min mammas vinst i mammornas adventskalender blev en julklapp till mig. Tackar!
* I år får mina mässingljusstakar stå kvar i glasverandans fönster även efter jul. De blir några fler för varje år. Jag gillart! Glasverandan är för övrigt ett rum jag har planer för i vår. More to come...

7 kommentarer:

 1. Du ska väl inte tapetsera bort rödvinsfäckarna jag så omsorgsfullt placerat på väggen? Vi ses senast nästa helg, fördrink hos oss? Kram!

  SvaraRadera
 2. Kul att vinsten hamnade på din vägg :) Jag har en likadan kalender. Fin är den! Och skönt ljus, skön mässing och skönt stilleben. Vackert med vitaminer i gladburk - kanske skall coppa den iden. Ha en fin kväll!

  SvaraRadera
 3. Fina bilder! Och vad skönt att fortfarande vara ledig! Jag jobbar dock bara två dagar denna vecka så jag kanske inte ska klaga... :-)

  SvaraRadera
 4. A: Nej, dom ska vi spara för eftervärlden ;) Upplägget nästa helg låter bra, jag hör av mig! Kram

  Weronica: Almanackan är jättefin, om inte så praktisk när man ska fylla i födelsedagar och tandläkarbesök (har löst det genom att ha två ;)

  Popetotrora: Skönt att fortfarande vara ledig, men idag undrar jag vad jag tänkte på när jag lät ungarna ha ett så långt jullov. Dom behöver gå på dagis, och det nu :) Skönt med en kortvecka innan det drar igång på allvar!

  SvaraRadera
 5. Hejsan, var kan man köpa almanackan någonstans? Vet du?

  /Hälsningar Jennie, (Martin Renströms sambo) ; )

  SvaraRadera
 6. Jennie: Men, vad kul att du är här! Den finfina almanackan kan man bla köpa på Signerat, http://www.signerat.se/butik/grafik-illustrationer/urbncal-2011-copenhagen/index.php
  Hälsa Martin!

  SvaraRadera
 7. Fina bilder! Bra idé med glasburk till vitaminerna. Jag har fått dille på mässingsljusstakar. Har ett gäng mitt på köksbordet. Det blir så mysigt att tända dom till fika, middag eller frukost :)

  SvaraRadera