söndag 9 januari 2011

Söndag

Nyårsafton 2010 tillbringade vi i mysbyxor framför tv:n med en skål skumtomtar i knät. Då vi ett par dagar tidigare fick beskedet att våra goda vänner som vi firat med de senaste åren inte kunde komma på grund av sjukdom bestämde vi oss för att skjuta upp nyårsfirandet en vecka. Sagt och gjort, i går poppade vi skumpan som legat på kylning drygt en vecka och tinade upp oxfilén som inhandlats för att fira in det nya året :) Köttet tillagades efter konstens alla regler enligt ett nytt oprövat recept och serverades till en sallad på matvete, rödbetor, spenat, sockerärtor och fetaost. Som tillbehör en hemvispad bea och ett gremolatasmör. Efter att ha levt på pyttipanna och fiskpinnar sedan jul var detta en smakupplevelse utan dess like :) Receptet på den dubbelmarinerade oxfilén kan varmt rekommenderas och hittas här.

I morgon börjar allvaret igen med jobb och dagis, bäst att ställa dubbla väckarklockor ;) Fler söndagsbilder finns hos Fabriken.

4 kommentarer:

 1. Vad bra att du inte blir ett dugg avis på bilderna ;)
  Vi har haft det otroligt skönt. Men det var ändå en fröjd att komma hem.

  Vi har också haft Nyårsaftnar som ni. När besöket har ställt in för sjukdom. En gång tyckte vi det var riktigt skönt att få slänga runt i mysoverallen.
  Kram LiseLotte

  SvaraRadera
 2. Det måste vara ett tydligt tecken på en riktigt lyckad fest... när t o m disken efteråt ser vacker ut :)

  Det vattnas i munnen bara av att LÄSA menyn. De där dagarna med "hellre-än-gott-mat" (ex.vis blodpudding & färdig-soppor) får verkligen upp aptiten...
  mvh helena

  SvaraRadera
 3. Hej, vilken trevlig blogg, Uttran, intill Rönninge alltså?? Du har bloggat ett tag ser jag, som jag... vilken fin idé och inte konstlat alls, bara skjuta upp festen, och rosa skumtomtar är ett bra substitut så länge.... Piplarsson, vilken goding!! Mari.

  SvaraRadera
 4. LiseLotte: Borta bra men hemma bäst brukar det ju vara! Kram

  Helena: Tyvärr är vacker disk lika tråkig att diska ;) Maten var verkligen helt fantastisk! Precis som du skriver har blodpudding en väldigt positiv inverkan på aptiten :)

  Mari: Precis, Uttran brevid Rönninge. Den uppskjutna festen blev en höjdare, skumtomtar på Nyårsafton istället för skumpa var inte så dumt det heller ;) Piplarsson RIP, i vår flyttar det förhoppningsvis in en ny lurvig katt till oss. Välkommen hit, btw!

  SvaraRadera