tisdag 18 januari 2011

Tisdagstema*mattor

Jag älskar mattor. Begagnade mattor där hundratalsfötter vandrat, mattor som flyttats från bostad till bostad, mattor som följt med sin ägare till Sverige från ett fjärran land, orientaliska mattor i ull och mustiga färger. Sedan vi blev familjen i Uttran har mattbeståndet i vårt hus ökat betydligt, från att ha haft kala trägolv ligger det nu mattor överallt. Stora mattor. Små mattor. Avlånga mattor.

Bland de färgsprakande ullmattorna finns också en mjuk kofäll och en plastig Pappelina. Kossan ligger för tillfället i glasverandan där jag håller på att flytta runt både möbler och mattor, medan Viggo huserar i köket. Ett sammelsurium av material och färger, men det är ju just det som är Familjen i Uttran i ett nötskal!
Fler mattor hittar ni här.

9 kommentarer:

 1. Vad fina bilder det här var. Gillar också texten; "Begagnade mattor där hundratalsfötter vandrat" det låter så härligt och inspirarande.

  Ha en trevlig dag!
  /Annika
  http://precioussister.blogspot.com/

  SvaraRadera
 2. Ack och ve vilka fina mattor du har. Men mattan där den ursnygga snurrfåtöljen står gillar jag bäst. Är det en Jetson?
  Kram LiseLotte

  SvaraRadera
 3. ahhhh så vackra mattor sen! underbar blogg, varmkram lotten

  SvaraRadera
 4. Bara - underbart. Det är just sådana där mattfynd som jag är grymt avundsjuk på. Njuter av bilderna :)

  SvaraRadera
 5. Annika: Tack! Ja men visst är det svindlande att tänka på alla fötter som kan ha trampat på en matta innan den hamnade just hos oss!

  LiseLotte: Ja, jag är rik på mattor ;) Mattan där en av våra Jetsonfåtöljer står är gammal och sliten, men å så vacker. 600 kr på Vårbergs loppis!

  Lotten: Man tackar! Kul att du hittat hit!

  Weronica: Södra Stockholm är en guldgruva när det kommer till orientaliska mattor! Jag har inte betalt över tusen kronor för någon av dem :)

  SvaraRadera
 6. Det visste jag väl... att man skulle få sig lite äkta mattkänsla här inne! Gillar också de färgsprakande, av många fötter redan trampade. :) jag håller alltid ögonen öppna på mina auktionsrundor, förr eller senare hittar jag ett tvättäkta fynd... tillsvidare får fötterna hålla tillgodo med den secondhand inköpta röllakansmattan...pris? 20kr!!
  /helena

  SvaraRadera
 7. Vilken härlig blandning..., jag har inte en enda matta...

  Kram Helena.

  SvaraRadera
 8. Hej hej!

  Fina mattor. Vilken härlig blogg du har!

  Kakfaten är superfina.

  Mvh/Hanna

  SvaraRadera