måndag 17 januari 2011

Fyrtal; Helgen som gått

De två senaste dagarna har bjudit på bland annat ett 40-årskalas, en ny familjemedlem, ett möte med en god vän jag inte träffat på tio år och långa sköna helgfrukostar. Fantastiska dagar, men nu känns det faktiskt ganska skönt med måndag. Jag gillar känslan av att ha veckans dagar framför mig och planera allt jag ska hinna med. Sen blir det inte alltid som man tänkt sig, men hinner jag med hälften av mina höglyftande planer så är jag ganska nöjd ;)

* Det spelar liksom ingen roll hur mycket balsam, och hur mycket man än kammar, på morgonen har Flora dreads och sovrufs i alla fall. Tack och lov så är hon inte håröm :)
* I dag börjar jag lägga ut de nya faten i butiken. Här gröne Morris i svenskt och norskt porslin.
* Ibland går det fort att gå från fyra till fem. Förra veckan ringde uppfödaren som vi köpte stackars Stratus av och frågade om vi kunde tänka oss att ta hand om hennes hankatt Findus som inte längre trivdes med de andra katterna. Om vi ville! I lördags flyttade denne gigant till katt in hos oss, det behövdes inte många minuter för att få oss handlöst förälskade! Pingu, ropar Flora, min Pingu! Att Pingu är en pingvin och att katten heter Findus låtsas hon inte om ;)

* Lagom onyttig helgfrukost i glasverandan. Åh, vad jag njuter av att sitta och såsa vid frukostbordet utan att känna stressen att behöva passa tider, eller att klä på motsträviga barn!

8 kommentarer:

 1. Lata frukostar på helgerna är bara bäst!
  En kisse till. Oooo vad avundsjuk jag blir. Men det blir nog kaniner här till våren. Barnen har pratat om det i 3 år nu. Fast det blir utekaniner.

  Kram LiseLotte

  SvaraRadera
 2. Låter som en härlig helg - och vilken vacker katt!! :)

  Kram Linda

  SvaraRadera
 3. Vilken vacker katt! Grattis till Findus som jag är övertygad om kommer trivas utmärkt i Villa Tallås.
  Mysig helg ni verkar ha haft.
  Kram T

  SvaraRadera
 4. LiseLotte: Helst skulle man vilja bulla upp med en riktig hotellfrukost, men te och mackor funkar också rätt bra :) Lille Stratus blev ju inte äldre än sju månader, sorgligt, men Findus är en värdig ersättare.

  Linda: Helgen var härlig, men intensiv! Findus är underbar, nästan 10 kg katt! Nyss hoppade han upp i mitt knä, men han fick nästan inte plats!

  T: Findus verkar trivas med oss och vi trivs med honom! Kom snart och hälsa på :)Kram

  SvaraRadera
 5. Oj, så tjusig Findus är - och även Morris!
  Hoppas ni har det toppen allihopa.

  Kram,
  Jessica

  SvaraRadera
 6. Lata dagar utan stress behöver vi alla få njuta av lite då och då. Långfrukostar tillsammans är urmysigt.

  Ha en fin tisdag

  SvaraRadera
 7. Oj, tio kilo katt, det må jag säga, vilket praktex.!! Håller fingrar och tår att han är lika frisk som han ser ut. Vill avsluta med ett stort GRATTIS!, det hör väl till när man fått tillökning i familjen..:)
  mvh helena

  SvaraRadera
 8. Älskar kakfatet med en kopp i toppen! Verkligen fint!

  SvaraRadera