onsdag 15 december 2010

Fyrtal; Decemberljus

Det har fortfarande inte riktigt gått in i min hjärna att det snart är jul. Karla påminner mig när vi tänder adventsljuset på morgonen, nu är det mindre än en vecka tills vi ska åka till mormor och morfar! Och få paket, och bo på botell (det heter INTE HOtell!). Eftersom vi åker bil, och hundra mil med två döttrar (och två föräldrar för all del) känns i mastigaste laget stannar vi på halva vägen för att övernatta på botell :)

* För några år sedan köpte jag ett par förpackningar glasfåglar att klämma fast i granen. I år blir det ingen gran så de får pryda en kvist trollhassel i stället.
* Pocketbokhyllan är inte enda stället som skulle behöva lite ordning och reda i vårt hus. Någon har i alla fall lagt manken till att pigga upp den med tre poserande smurfar.
* Förutom magsjuka och solbränna fick även några vackra advensstjärnor följa med oss hem från en semesterresa till Indien. Man kan säga att det är de som efter tre år fortfarande står sig ;)
* Lilla kisse. I måndags, nästan exakt ett år efter att vår älskade Piplarsson gick bort flög Stratus också till katthimlen. Sedan en tid tillbaka har vi åkt skytteltrafik till djursjukhuset med vår sjuka lilla katt. I måndags gav kattdoktorn oss det tragiska beslutet att Stratus inte gick att rädda, att han hade en kronisk infektion som han förmodligen haft sedan han var liten bebis. Det känns orättvist och grymt, men vi får glädja oss åt att Stratte slipper lida mer. I mars flyttar det förhoppningsvis in en ny liten katt hos oss.

13 kommentarer:

 1. Beklagar sorgen. Kram Gisela

  SvaraRadera
 2. Jag är så ledsen för er skull! Stor kram Susanne

  SvaraRadera
 3. Jag fick en klump i halsen då jag läste din fina kommentar på min blogg om er fine lille kisse. Jag förstår er sorg och saknad då vi just nu befinner oss i en liknande sits. Man fäster sig så vid de där djuren. De blir familjemedlemmar och man älskar dem och vill inte att de ska lida i onödan. Tänker på er!

  Kram på dig

  SvaraRadera
 4. Åh,vad tråkigt att höra om kissen..Stor kram <3

  SvaraRadera
 5. Väldigt fin adventsstjärna. Men, så tråkigt med den söta katten... /Annika

  SvaraRadera
 6. Jag blir så ledsen när jag läser om att Stratus åkt till katthimlen. Usch vad nedrigt.

  SvaraRadera
 7. Nej, vad tråkigt. Lilla kissen. Stackars er!

  SvaraRadera
 8. Så tråkigt att er lille kisse inte fick finnas med er mer än tiden ni fick.

  Bilden med böckerna är för mig ljuvligt att se, en av mina allra käraste ägodelar/möbel här hemma är vår bokhyllevägg. Mer bokhyllor åt folket!

  Fåglarna har jag också i mina gömmor, tror de kommer från ikea!

  Kram kram Caroline

  SvaraRadera
 9. Nämen :(

  Fina bilder i vanlig ordning. Kram

  SvaraRadera
 10. Jättefina bilder, speciellt bilden på katten. Så jobbigt det är när de blir sjuka och det inte går att göra något! :(

  Hälsningar Linda

  SvaraRadera
 11. De små liven...oftast ett kärt besvär, men ibland också väldigt jobbigt. Vår lilla kattkompis är numera i övre tonåren :), i människoår räknat...det blir en bra bit över sjutti-strecket i kattår. Lite krämpor av olika slag har hon, med ålderns rätt. Jag ser inte fram emot dagen, när den lilla nosen som sträcks upp mot en, uppfodrande,tillgivet, på jakt efter sin självklara rätt till kel & uppmärksamhet, inte finns där mer.

  Skönt, i alla fall, att er lille vän inte behöver lida mer, men...jag tänker på er!
  mvh helena

  SvaraRadera
 12. Wow, datt innom bloggen din:)
  Så fin den var, nydelig bilder og masse inspirasjon.

  Legger deg til i bloggrollen min,
  Fin kveld**Janne

  SvaraRadera
 13. Så tråkigt med katten. Hoppas ni finner en ny kattvän :)
  Klart det heter botell! (vilket fiffigt ord för man bor ju faktiskt där)

  SvaraRadera