torsdag 3 juni 2010

Var tog veckan vägen?

Två veckor kvar till Midsommar. Fem arbetspass kvar på mitt gamla jobb. En massa finlir kvar på min nya kollektion. Var tog tiden vägen? I trädgården blommar syrenen för fullt och den älskade kaprifolen är på väg att slå ut. Gräset behöver klippas, igen, och rabatterna väntar på att ogräset ska bytas ut mot nya plantor. Jag tar det med ro, i år känns det som om rabatterna får vänta ett tag till (och detta som skulle bli trädgårdens år). I kväll fick jag och min man ett sådant där sällsynt ögonblick av lugn och ro när barnen somnat. Grillad lammkorv, fågelkvitter, ett glas vin och kvällssol - ett sådant där ögonblick man ska ta fram när man känner att tiden går så fort att man inte hinner tänka.
På bordet idag, nästan bara gamla godingar:
mm
* Tallrikar Berså, Stig Lindbergs gröna blad från 60-talet. Vi passar på att äta mat på dem innan de är dags att borra hål och förvandla dem till nya våningsfat.
* Jag har alltid tyckt om mönstret på Marianne Westmans Picknick-servis , karotten har jag fått av farmor. Färskpotatissallad med bladpersilja, sparris, sockerärtor, kapris och rödlök, och en vinegrette med Dijonsenap.
* En liten ugnsfast kanna och uppläggningsbestick i nysilver har jag plockat upp på en av många loppisrundor.
* Ännu mera Lindberg i Prunusassietten med en sallad på tomater, fetaost, oliver och basilika.
* Jag gillar att dricka vin i dricksglas, dessa är Gunnel Sahlins Källa, designade för Ikeas PS-kollektion.
mm
Trots att jag har en man som arbetar ett stenkast från Hötorget i Stockholm är det sällan han kommer hem med blommor eller delikatesser från Hötorgshallen ;) Förra veckan när jag var inne i stan träffades vi just i Hötorgshallen, jag lovar att snålvattnet rann i mungiporna medan vi kryssade mellan diskarna. Ett kilo så gott som hemgjord lammkorv fick följa med hem, smakade ljuvligt efter en stund på grillen. Det är härligt med mat som inte innehåller en massa tillsatser, och korv som faktiskt är gjord på kött.


Idag har man kunnat prata om kontraster när det gäller döttrarna Överby. Den ena blir mer och mer lik den Vilda bebin, medan den andra mest har kunnat liknas vid en vissen lilja. Medan Flora hunnit springa runt och vattnat blommor (och golv, och möbler), höja volymen på stereon så att trumhinnorna hotade att brista samt rada upp familjens alla skor på vardagsrumsgolvet har Karla legat i soffan med nästan fyrtio graders feber. Planer för morgondagen - VAB.
mm
Varför gör de så där? Jag pratar om bilderna. I förhandsgranskningen ser allt okej ut, men så publicerar man inlägget, och vips har en av bilderna förflyttats sig i sidled. Grrr!

3 kommentarer:

 1. Full fart hemma hos er ser jag! Synd om lilla sjuka tjejen, när det är så fint väder och allt... Håller me dig om korven, det finns korv och så finns det KORV!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Haha, jag läste "när vi kysstes mellan diskarna" och hann bli lite avis på dej för att hinna med en så romantisk lunch med mannen mitt i vecken ;)

  Söta tösabit du har!

  SvaraRadera
 3. På vår udde: Det känns som om det konstant är någon i vår familj som är sjuk, trist - och speciellt när solen skiner ute! Denna korv var defenitivt en KORV! Kram

  Caroline: Ha ha, nästa gång ska jag lägga på minnet att man kanske kan kombinera kryssandet och kyssandet :) Flickorna är söta men busiga!

  SvaraRadera