söndag 6 juni 2010

Ogräs

Mycoplasma skulle kunna vara namnet på ett av tusen ogräs som växer i vår trädgård. Nu är det inte det, utan en otäck hostbacill som hoppat på våra döttrar. Just när Karla börjar piggna till kroknar Flora - ska det aldrig ta slut?

I helgen har vi för första gången i år (det är ju inte riktigt klokt!) tillbringat lite tid i trädgården. Jag påbörjade mission impossible med att försöka få bort ogräset från våra rabatter. I eftermiddags kapitulerade jag, åkte ner till stora affären och köpte nya plantor. Höga plantor, minst sisådär 70 cm. Nu har jag planterat riddarsporrar och stormhattar mitt bland fräken, oregano och kirskål, och hoppas att deras blå huvuden ska sticka upp ovanför ogräset som jag numera kallar marktäckare ;)

Tack för den positiva responsen på bilden i inlägget nedan, ni gör mig glad!

4 kommentarer:

 1. Stackars tjejerna, hoppas ni får vara friska allihopa snart. Oxelösund i helgen?

  SvaraRadera
 2. Ett tips ang ogräs. Bjud hem ngn människa som inte tycker att ogräs är deras grej...
  Min svärmor rensade våra rabatter på nolltid i helgen. Och hon njöt nog av det :)

  SvaraRadera
 3. Det tycker jag var klokt gjort! Får man inte bort ogräset så kan man dölja det med något snyggt :-)

  PS. Jag håller med Ylva i inlägget ovan. Väntar redan på att svärmor ska dyka upp om 14 dagar och göra en insats i mina rabatter.

  SvaraRadera
 4. Ja, tänk vad kul om vi bodde närmre varandra :)

  Krya på er!

  Kram
  /Pernilla

  Ps. I min kirskålrabatt vinner snart hostor och ståtlig iris. Lite hundkex däribland blev faktiskt vackert. Det gäller att gilla läget :)

  SvaraRadera