På bordet idag, en helt vanlig tisdag:
* Havregrynsgröt med russin och linfrön toppas med hemmakokt jordgubbssylt. Serveras i favoritskålarna Taika från Iittala.
* Sylten får bo i Hertha Bengtssons smörbytta ur Rörstrandsservisen Koka Blå.
* För att trots grötmiddagen lyxa till det lite dricker vi jos ur tumblerglasen Erik från Orrefors.
* Fruktskålen från Alessi passar utmärkt som brödfat.
* Bästa kniven i Villa Tallås - grönsakskniven från Global. Vi använder den till allt, flera gånger om dagen!
Globalknivarna är superbra! Vi har flera stycken.
SvaraRaderaApropå boken du skrev om tidigare, jag läste den också som liten. Sedan finns det nån fortsättning om någon dotter som bodde i Stockholm - har jag för mig. Eller så är jag helt ute och cyklar!
Man kan inte äta för många frukostar på en dag, det har jag alltid sagt. Kom på igår att jag glömt skicka skorna till Flora - förlåt! Jag är lite förrvirrad nu för tiden. Jag skickar dom imorgon. Kram Anna
SvaraRaderaTänk vad god frukosten ser ut när man dukar så här fint :-)
SvaraRaderaKarin L: Ja, Globalknivarna är verkligen toppen! Du är inte ute och cyklar, fortsättningen på Ida-Maria från Arfliden heter Tyra i 10:an Odengatan. Jag kommer inte ihåg att jag läst den, men ska banne mig försöka få tag i den nu!
SvaraRaderaAnna: Precis! Angående skorna till Flora så är nog jag ännu mer förvirrad, jag har ingen aning om vad du pratar om ;) Kram!
Lina: Dukningen kan göra att den tristaste av maträtter blir god!