söndag 14 februari 2010

Ärta hjärta

I fall jag inte hade jobbat tills alldeles nyss och om jag inte hade varit alldeles dödstrött hade jag svängt ihop en illgrön liten soppa till mina hjärtan. I stället blev jag bjuden på blodpudding med lingonsylt som verkar vara det man bjuder på när man firar något i den här familjen :)

1 liten gul lök
1 msk smör
0,5 kg frysta ärtor
7 dl buljong
1,5 dl vispgrädde
1 dl champagne
salt och nymalen vitpeppar
några kvistar färsk dragon
mm
* Skala och finhacka löken.Fräs den mjuk i smöret utan att den tar färg. Häll på buljongen och låt den koka upp. Tillsätt de frysta ärtorna. Låt koka i några minuter.
* Mixa soppan slät och fin. Tillsätt grädden och låt koka upp. Häll i champagnen. Smaka av med salt och peppar.
* Garnera med färsk dragon.
mm
Receptet taget från Monica Ahlbergs Min mat.

2 kommentarer:

  1. Önskar dig och din familj en härlig alla hjärtans dag!

    SvaraRadera
  2. Det verkar vara lite av en nationalrätt hos er ;)
    Men vet du, det äter vi också. Och minstingen som nu är 7,5 önskade sig också det en gång när hon fyllde år.

    Katten Edgar ja, han är till åren, en kattgubbe på 15 år i sommar. Kan inte riktigt fatta det. Barnen vill ha en "egen" katt att rå om. Men jag tror inte han pallar det. När man till åren som han är, så är lugn och ro det man vill ha.

    SvaraRadera