torsdag 11 februari 2010

Sommarens projekt No.1

I år är det trädgårdens år. Det är i år det ska ske, den här sommaren ska vi få fason på vår törnrosaslumrande vildvuxna trädgård.

Nu i vår har vi bott i vårt gamla vinkelvråiga hus i tre år. Tre år som mycket har handlat om att göra om huset till vårt. Vi har rivit väggar, byggt trappor, målat om, byggt ut, tapetserat och lagt golv. Trädgården har liksom aldrig funnits med på agendan. Men i år när de största inomhusprojekten är avklarade, i år ska det planeras och planteras. Vi ska bygga en bred härlig trapp från huset ner till trädgården för att göra den mer lättillgänglig. En trapp där man kan sitta och lapa sol, ta en fika och lukta på blommorna. Karla ska få en egen pallkrage där hon kan plantera rädisor och morötter. Pionerna ska bli fler. Syrénbersån ska ansas. Stenläggningen på baksidan göras klar.

Ja ni hör, planer har jag gott om. Kanske hinner vi allt. Kanske hinner vi bara en del. Än så länge är trädgården täckt av ett tjockt lager snö, jag har gott om tid att skissa på våra rabatter:)

3 kommentarer:

  1. Gud vad fint!! Här är det bara tö...

    SvaraRadera
  2. Åh, vad ljuvligt. Det är alltid kul att få längta lite... Passa på att gå på bibblan och låna trädgårdsböcker i travar, gå på Nordiska Trädgårdar i Älvsjö eller ta ett tidigt besök hos Handelsträdgården. Förslagsvis den lokala eller varför inte Zetas trädgård. Och det bästa av allt: låt inte Jante styra utan BYT växter och fröer med vänner och bekanta. Allt måste inte köpas. Mina finaste plantor har jag grävt upp i någon annans trädgård!

    SvaraRadera
  3. Harligt med langtan till varen och sommaren trots ett fantastiskt vackert vinterlandkap. Trevlig helg! towe.

    SvaraRadera