måndag 1 februari 2010

Hello sailor

Även om vintern känns lång och isen ligger tjock på vattnet, är vi snart där. Snart hörs fiskmåsarnas skrän, och står man på stranden kan man känna doften av hav. Jag är uppväxt med segling och har alltid tyckt om det marina modet. Idag när jag gjorde ett par ärenden i vårt lokala shoppingcenter blev jag glad när jag såg en mängd variationer på den klassiska randen.

1. Randig klänning/lång topp från Indiska. Jag tycker om fickorna och hur dess ränder bryter av mot det övriga plagget.
2. Jeans med smal passform och låg midja från Lindex (jaja, så var det ju det där med att komma i form till våren ;)
3. Vit kofta från H&M.
4. Denimarmbandet Paulina gör sig bra till vårens jeansiga och marina outfit.
5. Hårspännena från Kappahl fick följa med hem idag. Jag har en stor burk med hårspännen och snoddar som dessvärre aldrig brukar komma upp ur den där burken, får se om det blir annorlunda med dessa :)
6. När jag började sy så var det just i gamla segel. Angela Adams som håller till på andra sidan Atlanten gör fina väskor av just gamla återanvända segel. Senare i vår kommer min egen kollektion av väskor och necessärer gjorda av spill från segelproduktion och utseglade gamla segel.
7. I år måste jag nog köpa ett par nya. Sommar är ett par vita Converse All Stars ;)

7 kommentarer:

 1. Yes - vita Converse är sommar. Har ett par sprillans nya som bara väntar på barmark!

  SvaraRadera
 2. Suck nu längtar jag ännu mer efter vår...
  Tar hela stassen - från topp till tå :))

  SvaraRadera
 3. Japp, den här stilen kan jag också skriva under på!
  Snyggt och somrigt!

  SvaraRadera
 4. Klassiskt och snyggt!!
  Fin bild på dig och din syster...
  Nu får du väl kalla dig kunglig hovleverantör tycker jag..!:) Fint fat!!
  Kram

  SvaraRadera
 5. Härliga sommar kläder, vist längtar man.
  Ulrika

  SvaraRadera
 6. Åh den där randiga tröjan är verkligen fin. Har fingrat på den ett par gånger, men liksom inte tagit mig till provhytten med den. För då vet jag att jag måste köpa den och jag har ju redan så många randiga tröjor.

  SvaraRadera
 7. Måste bara berömma dina hantverk!! (snyggt collage också i detta inlägg :) Jag länkar gärna till dig om det är okej.

  Ha en bra helg!
  Hälsningar Anna

  SvaraRadera