lördag 20 februari 2010

Fyrtal; Kakfat

I eftermiddag ska jag ta och rensa bort sålda fat i butiken, och lägga ut några nya. Det är roligt att det är sån omsättning på kakfatssidan!

Jag vill passa på att tacka för all den positiva respons jag får för det jag säljer hos Crème de la Crème, jag blir så himla glad! Dessutom sporras jag att hitta på nya fina saker. Så fort jag är klar med mitt pass framför datorn ska jag gå tre trappor ner och fortsätta arbeta. Förhoppningsvis hinner jag klart med något nytt innan resten av familjen kommer hem från eftermiddagens barnkalas :)

* Blåaste blått är kaffekoppsfatet Ralf. Vinranka, Blå eld och en kaffekopp av utländsk härkomst bildar tre etage som avslutas med en blå porslinsknopp.
* Likadant, fast tvärtom. Leif börjar med Spisa Ribb och avslutas med Berså till skillnad från tidigare fat på samma tema.
* 50-talsporslinet Salix med med mönster av stiliserade pilblad hör idag till en av de mer poulära Lindberg-serviserna. De svarta pilbladen på Salix-assietten trivs bra tillsammans med strecken på Spisa Ribb. Välkommen Bernt!
* Mera kungligheter i kaffekoppsfatet som rätt och slätt heter Kungen. Stig Lindbergs minnestallrik med dekor i äkta guld (Gustavsberg) blir en kitchig dröm tillsammans med en assiett och en kaffekopp med guldbård från Tyskland. Fatet avslutas med en guldmålad metallring.

3 kommentarer:

  1. vad kostar ett arvid rsp assar kakfat? det går alltså att ställa sig på kö?

    SvaraRadera
  2. gottablandat: Arvid kostar 600 kr. och Assar 650. Skriv ett mejl om du vill ställa dig på kö.

    SvaraRadera
  3. Vilka vackra kakfat! För min del blev det kärlek vid första ögonkastet med Kungen. Så läckert! Leif och Bernt får mig att minnas alla fikastunder hos mormor. Ha en bra dag! Kram Lotta

    SvaraRadera