söndag 28 november 2010

Adventssöndag

Senaste veckan har det kännts som om Ida skulle behöva gå i ide. Trött ända in i märgen och noll inspiration (trots att jag nyss kommit hem från inspirationsresa ;). Att jag här om dagen vaknade av att en liten Flora stod vid min sängkant och viskade mamma, för att i nästa sekund kasta ur sig en vällingspya över min sida av sängen (inklusive mig) gjorde inte saken bättre. I går fick jag också prova på det som stavas v.i.n.t.e.r.k.r.ä.k.s.j.u.k.a. Enda trösten i nöden är att det går över fort. I dag känns det redan bättre, och bra är väl det för jag har massor att göra!

Morgonen tillbringades vid köksbordet där pappan och döttrarna gjorde figurer i mandelmassa. Nåväl, en del av dem i alla fall. Flora satt och skrek DEGA, medan hon ville ha en större och större klump mandelmassa. Att göra figurer eller doppa i choklad var hon inte ett dugg intresserad av.

Nu ska vi dricka lite glögg och provsmaka de vackra skapelserna, sedan står en promenad i ett vintrigt Uttran på schemat. Det är inte riktigt klokt vad mycket vinter det kan bli på bara en vecka! Härligt!
mm
En trevlig första advent önskar jag er! Fler söndagsbilder hittar ni här.


5 kommentarer:

 1. vilken härlig bild!

  ljusstaken i renhorn liknar väldigt den jag har.
  måste få tag i en till. var har du köpt din?
  jag köpte min i Vemdalen men dit åker jag ju inte varje dag ;)

  hoppas kräksjukan gett med sig.

  SvaraRadera
 2. Kräksjukan har gett med sig. Tack och lov! Ljusstaken har jag köpt direkt från Annika Brännström och hennes Lapland wild design (http://www.laplandwdesign.se/) som håller till i min gamla hemstad Luleå. Mejla henne om du inte hittar någon återförsäljare nära dig.

  SvaraRadera
 3. Vad otur med kräkissjuka.... söta figurer ni gjort, ha en skön kväll!
  Kram/Mira

  SvaraRadera
 4. Det är väl bland de hemskaste som finns i sjukväg. Bra att du piggade på dig snabbt.
  Har precis kommit in från en kvällspromenad och det snöade, så fint:)) LiseLotte

  SvaraRadera
 5. Vilka söta små figurer! Särskilt den med hatt & ett litet chokladdopp på topp :) En snögubbe?!
  mvh helena

  SvaraRadera