tisdag 9 november 2010

Tisdagstema* Köksinredningar

Vad kul, tänkte jag när jag såg Fabrikens tisdagstema den här veckan. Jag gillar verkligen vårt kök. Det är här vi äter, umgås och pysslar. Mellan varven flyttar jag även min verkstad hit då närheten till vatten, mellanmål och goda råd har hög prio ;)

Att ta schysta bilder utan dagsljus och snöglop utanför fönstret är aldrig lätt, har man dessutom en snorig Flora som ett plåster kring ena benet är det ännu svårare ;) Nu gjorde jag det enkelt för mig och blandade några nya bilder med några gamla, det enda som ser annorlunda ut är Karla som blivit en riktig stortjej sedan jag tog de första bilderna.
nn
Så här skrev jag i mitt första blogginlägg om köket i Mars 2009,

"Samma dag vi flyttade in började vi att riva köket. Grannarna undrade nog vad som var på gång när högen av köksluckor och gipsväggar tornade upp sig framför huset. Från början var köket indelat i tre små rum; en tambur innanför köksdörren, själva köksdelen och en pigkammare . Vi började med att ta bort alla väggar för att i stället få ett lite större kök. Golvet som vi var tvungna att skarva på ett par ställen slipades och målades ljusgrått. Valet av köksstommar och luckor var inte självklart, men till slut bestämde vi oss för IKEA, för att i stället kunna lägga lite mer krut på vitvaror, bänkskivor och diskbänk. Det enda som vi sparade när vi gick berserk i köket är den emaljerade vedspisen, det är något speciellt att tassa upp tidigt en vintermorgon och göra upp eld så att köket är varmt och mysigt lagom till att man ska äta frukost. Idag, snart ett par år efter bygget känner jag mig mycket nöjd med vårt moderna lantkök. Även här finns det lister som saknas och fönsterfodrerna är fortfarande omålade, men så nära ett färdigt rum som det här kommer man nog inte i Villa Tallås just nu :) "

Fortfarande är det lister som saknas, men efter drygt tre år är köket inboat och gör verkligen skäl för att vara husets hjärta. Med snön singlande utanför köksfönstren drömmer jag om att duka fram pepparkakor, grönmögelost och glögg på de svarta granitbänkarna. Först några dagar i Spanien, men sen åker julgardinerna upp :)

Detta är dagens bidrag till Fabriken.

9 kommentarer:

 1. Superfint kök!! Gillar verkligen diskhon. Vad är det för märke på den??

  Ha en bra kväll!
  /Linda

  SvaraRadera
 2. Gud vad roligt med bilder från erat fina kök:)

  Ha det gott, kram M

  SvaraRadera
 3. Jättefint kök!! Det har ni verkligen lyckats bra med!
  Kram Helena

  SvaraRadera
 4. Det ser verkligen ut att vara ett kök att rivas i!!

  SvaraRadera
 5. Linda: Kul att du tycker om vårt kök! Diskbänken är specialbeställd hos Karlskrona Rostfria. Jag var mkt bestämd med att jag ville ha två stora hoar med vinkelräta hörn ;)

  Karin L: Kom hit och fika vetja, så får du se det i verkligheten!

  Susanne: Tack, det ska jag! På måndag morgon bär det iväg :)

  Mia: :) Ha det bra du med!

  Helena: Tack tack!

  HomeRiver: Jo, här både rivs och trivs det ;)

  SvaraRadera
 6. Jamen visst vill jag träffa dig i ditt fina kök! :-) Självklart med M oxå - eller hur?!!!

  SvaraRadera
 7. Hej!!

  Ni har verkligen ett fantastiskt hus och kök. Själv sitter jag i hustankar och vi jagar varje vecka på Hemnet. Målet är att flytta under våren. Jag söker efter ett identiskt hus som ditt. Gammalt med vackra detaljer och helst inte för nedgånget men vi ska renovera och göra det till vårt. Oj vad jag längtar när jag ser dina bilder...

  KRAM

  SvaraRadera