tisdag 30 november 2010

Tisdagstema* Hall

Med tanke på att vårt hus är ganska stort är hallen väldigt liten. Den är i alla fall absolut inte dimensionerad för en skogalen mamma, en pappa med flera kostymer och två barn som ska kläs på tillräckligt mycket kläder för att inte frysa i ett gnistrande vintrigt Uttran ;) Vi har funderat på olika lösningar, men inte riktigt bestämt oss för vad som är bäst ur både snyggsynpunkt och ur praktisk synvinkel.

Golvet är samma som fortsätter ut i resten av bottenvåningen, ett trägolv som är gammalt som gatan och oljevaxat i mörkt brunt. Just i hallen har golvet gått hårt åt de senaste tre åren, sandiga och grusiga skor har tagit ut sin rätt. Planen är att lägga svart skiffer här i den pyttiga hallen precis innanför ytterdörren.

* Nyaste fyndet på mattfronten gjorde jag förra veckan. Vilken känsla att få byta ut den sunkiga dörrmattan från det stora varuhuset mot en handknuten persisk (som dessutom kostade mindre än den första). Nya spanska fårskinnsfodrade ballerinas värmer gott på kalla golv.
* När vi flyttade in i Villa Tallås för drygt tre år sedan skulle alla dörrar målas vita. Med en gång. Tanken är väl fortfarande att de ska bli vita, de är ju i alla fall färdigspacklade ;)
* Den välsignade schiffonjen har befriats från ett berg av post och reklam och fått en egen liten hyacint och ett par röda äpplen jag räddade från trädgården innan kylan kom.

Detta är mitt bidrag till Fabriken.

3 kommentarer:

 1. Det ser trivsamt ut och den lilla mattan är pricken över i:et + den fina skänken. Men med många behov för en hall renovering, så gäller det som du säger att vara både praktiskt i tanken och så vill man ju att det ska bli snyggt också

  Ha en bra dag.//Lissen

  SvaraRadera
 2. Underbart när det unika inte bara är, mycket vackrare, utan också billigare än det massproducerade! Vilken härlig liten matta. Färgerna!
  mvh helena

  SvaraRadera
 3. Superfin färgklick med mattan :) Kul att få fynda.

  Hälsn Filippa

  SvaraRadera