söndag 21 november 2010

En vecka kvar till advent

Efter att ha pustat ut några dagar efter en fantastisk Barcelona-resa är jag nu back in business. Adressboken, skissboken och garderoben är uppdaterad (jösses vilken shoppingstad!), nu väntar arbetet med att göra verklighet av idéer och planer.

Men först lite jul. Nu kan jag inte hålla mig längre, sakta men säkert smyger sig julen in i Villa Tallås. Först ut är julblommorna. Några mulliga hyacintknoppar och en krispig azalea har trängt sig in i mina stilleben i den djupa fönsternischen i vardagsrummet. I köket väntar ett par vita amaryllisar på att växa sig stora. Vi börjar så, men snart drar jag igång stora växeln, i år ska det julas som aldrig förr! Den första december kommer duktiga Johanna Flyckt och kompani för att göra ett julreportage i vårt gamla hus så det gäller att börja i tid. Ge mig glögg- och klementindoft i alla rum, granbarr och ljus, smäktande julsånger och ischoklad.

Idag myser vi framför sprakande kakelugnar till denna medan vi försöker glömma dimman och regnet utanför fönstret.

7 kommentarer:

 1. Välkommen hem! Åh, jag får i gång på sådana där vackra fönsternischer. Det är något av det jag saknar från staden. Perfekt att stilleben-nörda på :) Så kul med julreportage. Kan tänka mig att ert hus fungerar utmärkt i ett sådant sammanhang. Ha en fin söndag!

  SvaraRadera
 2. Inspirerande och vackra stilleben!

  SvaraRadera
 3. Så fint! Och spännande med julreportage!

  SvaraRadera
 4. Ja, vad kan man tillägga...ord är överflödiga egentligen, dina bilder säger allt!
  Tycker om tingen som trivs :) tillsammans, i ditt fönster!
  /helena

  SvaraRadera
 5. Välkommen hem till ett land utan väderlek. För det vi har nu kan inte räknas som väder eller vad säger du? ;)
  Krispigt fräscht i fönstret och som du har putsat. Kram LiseLotte

  SvaraRadera
 6. Fint i fönstret! Kul med reportag från ert hem. Ser fram emot det!

  SvaraRadera
 7. Weronica: Tack! Ja, fönsternischen är verkligen ljuvlig! Precis som ett litet skyltfönster där jag kan skylta om efter humör och säsong :)

  Lisa: Tack!

  Mrs. b: Absolut spännande med julreportage, men det är inte utan att jag börjar känna mig stressad. Jag har skrivit en lista på allt som måste fixas; gran, juldukning, ännu mera blommor mm

  Helena: Stort Tack! Vad glad jag blir att du tycker om mina bilder!

  LiseLotte: I dag är det väl snäppet bättre än igår, idag är nederbörden iaf vit ;) Kan tyvärr inte ta åt mig äran av putsningen (Tack mamma!)

  Annika: Tack! Känns både spännande och kul med reportaget :)

  SvaraRadera