söndag 17 januari 2010

Tavelbryderier


Efter att ha tagit ner flera väggar sedan vi flyttade till vårt hus inser jag nu att vi har för få ;) Det finns på tok för många fina tapeter som förtjänar att sättas upp, för att inte tala om tavlor. Jag vill ha affischer, tryck, foton, loppiskonst, "riktig" konst och barnteckningar smakfullt arrangerat på våra väggar. Inte för att jag skulle vilja vara utan våra stora fönster och eldstäder, men de tar väldigt mycket väggyta :)
mm
Nu närmast väntar ett självporträtt (?) i olja och en Nils Dardel-liknande liten akvarell (loppisfynd - ja visst!) på att hitta sin plats i huset. Jag försöker övertala mannen att vi måste ta tag i renoveringen av vårt sovrum så att vi får någonstans att hänga tavlorna. Han är dock svårflirtad och menar att det finns saker som ligger högre på vår prioriteringslista. Jag vet, jag vet, men vill gärna att allt ska bli klart samtidigt. I väntan på det rätta stället får tavlorna stå lutade mot väggen.

5 kommentarer:

 1. Lutade mot väggen funkar väl fint så länge, men kanske inte allra mest praktiskt med barn i huset kan jag tänka mig. Vilken fin kakelugn ni har :)

  SvaraRadera
 2. Linnéa: Peppar peppar så har tavlorna fått stå där de står utan några incidenter hittills ;) Den bakre inramade affischen har hittat sin plats på väggen i den övre hallen, men de två andra står fortfarande och väntar på golvet.

  Kakelugnen är fin och en av tre, oumbärlig när det är kallt ute!

  SvaraRadera
 3. Det är ju i alla fall ett positivt problem, det hade varit tråkigare att inte ha så många tavlor som man vill. Men visst är det trist att behöva vänta.

  SvaraRadera
 4. Hej, det var länge sedan!
  Är också inne i en tavelperiod. Vårt problem är precis det motsatta, massor med tomma väggar och jätte lite att sätta på dem... Tips på tex nätbutiker när man kan köpa affischer mottages med tacksammhet!
  Kram

  SvaraRadera
 5. Har precis samma problem... Nybyggt hus, för få väggar pga öppen planlösning, men det viile vi ju. Men nu inser jag att samtidigt som jag vill hålla vissa väggar rena och vita vill jag sätta upp massa tavlor foton m.m. Som sagt i-landsproblem men...

  SvaraRadera