måndag 11 januari 2010

Fyrtal: Skuggspel

Denna veckas fyrtal bjuder på sol och skugga. I förmiddags anammade jag Weronicas uppmaning att ta fram kameran och bara knäppa av. Jag tror inte att jag kommer att dokumentera min vardag vaje dag, men tanken finns där, att inte planera så mycket utan bara dokumentera det jag har och ser. Solen som sken genom våra gamla fönster gjorde nästan magiskt vackra skuggspel på väggar och tak. Visst känns det väl att vi går mot ljusare tider nu?
mm
* Flora poserar glatt i dörren till glasverandan.
* I hallen ritar solen "blurriga" väggmålningar genom de vågiga fönsterglasen.
* Skuggan av den sista adventsstjärnan på badrumsdörren påminner om att vi har en hel del dörrar och lister kvar att måla innan vi kan se oss som klara med projekt Tallås ;)
* Solens strålar gör en även påmind om att det finns en hel del fönster som skulle må bra av en tvätt i vår. Med tolv spröjs i varje fönster är det inget jag ser fram emot ;)

5 kommentarer:

 1. SÅ HÄRLIGT!! Det finns hopp om ljusare tider i år igen..:)
  Vad fin stolen blev!! Och vilken härlig vrå du har där nere... förstår att du har nya projekt på gång, så trevligt!!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Underbart med solen igen! Men jag ser också att en del fönster borde tvättas egentligen nu men det är för kallt (turligt nog). Spröjs är vackert men ett elände när man putsar...
  Ha en go´dag
  /Karin

  SvaraRadera
 3. milla-andante: Ja, visst är det härligt att se solen igen! Min vrå i källaren är toppen, precis så långt bort från kök och lekrum att man kan låtsas att man är helt ensam i huset;)

  Karin: Fönsterputsandet skjuter jag på åtminstone ett par månader. Jag ska försöka se om jag kan hitta någon fönsterputsare som kan åta sig fönstrerna på andra våningen. Dessa måste putsas utifrån och det är ca 12 meter upp till dessa. Jag har svårt att se mig själv balanserande på en stege med en hink och en fönsterskrapa i handen :)

  SvaraRadera
 4. Ljus! Vilka fina bilder!

  SvaraRadera
 5. Hej! jajamen, jag och Rolf är lyckliga, även om han spelar "andre fiol" mot maken....men det finner han sej i eftersom han får stå på hedersplatsen i vardagsrummet:D

  /hoppas det är varmare hos er än hos oss, nu är det 15- igen!!!!
  kram/L

  SvaraRadera