söndag 3 januari 2010

Kyla och värme

Kylan har bitit sig fast i vinter-Sverige och bjuder på underbart vackra januaridagar. Även inne i Villa Tallås börjar kylan göra sig påmind och kryper sakta inpå genom golv och väggar. Ända sedan vi flyttade in har vi pratat om att installera en ny vettig uppvärmningsanordning, nu finns endast element som går på direktverkande el - inte särskilt effektivt, inte särskilt miljövänligt och inte särskilt billigt :) Bergvärme är inte tillåtet eftersom vi bor i ett vattenskyddsområde så nu är det någon slags vatten/luft-värmepump som ska installeras. Plus att samtliga element i huset måste bytas ut till vattenelement. Och rör måste dras. Och...Vi gjorde ett tappert försök i början att få tag i en rörmokare som var villig att åta sig jobbet, dock utan resultat. Sedan har vi blivit bekväma efter att äntligen ha kommit någorlunda i ordning efter drygt två års renovering. Man drar sig liksom för att stöka till igen ;) Fårskinnstofflor, yllesjalar och kakelugnssprak är så vi lever vinterliv :)
nn
Är det kallt ute blir man desto varmare inombords av Anthony Minghellas filmatisering av Damernas detektivbyrå, Alexander McCalls kritikerrosade böcker om damdetektiven Precious Ramotswe, som just nu sänds som serie på svt. Ett varmt och gemytligt Afrika med mysiga karaktärer tinar upp en frusen mamma i Uttran i takt med att Rooibosteet slinker ner, här såväl som på detektivbyrån. Stor prickig tekopp från Designtorget. Rooiboste i Kusmis vackra burk hittar ni här. Fakta Rooibos från Wikipedia.

2 kommentarer:

  1. Jag ska testa Kusmi Tea någon gång. Jag vill tipsa om Pukka - herbal spiced chai. Finns i välsorterade livsmedelsaffärer.

    http://www.pukkaherbs.com/

    LiseLotte

    SvaraRadera
  2. LiseLotte: Jag vet egentligen inte om Kusmiteerna är godare än andra, men de fina plåtburkarna gör sig väldigt bra på köksbänken ;) Ska se om jag hittar Pukka-te i eftermiddag när jag åker och handlar, älskar chaite!

    SvaraRadera