fredag 8 januari 2010

Fyrtal: Arbetsrum


Mitt egna kreativa kaos hittar man längst ner i huset. Genomgångsrummet nedanför källartrappen är inte särskilt stort. Inte är det särskilt stylish heller, men det är mitt :) Är det svalt högre upp så behöver man definitivt ta på sig dunvästen när man kommer ner i källaren. (Egentligen är det kanske inte en riktig källare i ordets bemärkelse, huset är byggt i soterängplan och större delen av källaren ligger ovan jord, men för att inte krångla till det så kallar vi det för just källare.) I kväll kanske jag kan hoppa över dunvästen för första gången i vinter. Min händige man har fixat till kaminen som står i ett av hörnen, så i kväll ska det premiäreldas! Jag tror att en sprakande brasa gör underverk för kreativiteten :)
mm
* Arbetsrummets kaminhörn. Här är meningen att man ska kunna sjunka ner i en skön fåtölj när man känner att man behöver en paus. Alternativt kan man låta någon annan slå sig ner där om man känner sig sällskapssjuk ;) Hyllväggen med förvaring av mina tyger fungerar bra. Dels är den överskådlig, dels så gillar jag intrycket av den brokiga väggen.
* Sneak peek på ett av mina projekt. Kommer att visas i sin helhet inom kort.
* Vävda samiska band i ylle som jag fyndade i Luleå sist jag var där.Vackra som de är, men jag har några idéer där de kan komma väl till pass.
* Kommer ni ihåg Baroque´n´roll-projektet? Massor med saker har kommit i mellan, men nu är jag snart klar med en av stolarna.

6 kommentarer:

 1. Man bli ju minst sagt nyfiken på dina projekt! De där samiska banden kan man tänka sig ett och annat fint av tycker jag :) Tack för titten! Trevlig helg!

  SvaraRadera
 2. Härligt med ett eget hörn. Ska bli spännande att se det färdiga projektet.
  Ha en go kväll framför brasan
  /Karin

  SvaraRadera
 3. Riktigt mysigt. Åh vad jag blir så avundsjuk.

  Kram Liselotte

  ps ser att kudden som jagg tycker så mycket om ligger i hyllan.

  SvaraRadera
 4. Weronica: Snart, snart ska ni få se. Jag kallar projektet "Tantmink goes ethnic" ;) Skämt och sido, men det är en hint om vad det handlar om. Trevlig helg till dig med!

  Karin: Ja, visst är det härligt! Med leksaker, män (okej, en man då), barn och leksaker i nästan alla rum i huset är mitt hörn verkligen något jag värnar om. By the way så fungerar kaminen och brasan värmer gott :)

  LiseLotte: Mysigt men inte särskilt raffinerat. Jag funderar på om jag ska locka hit Mija och de andra i Bygglov så att de får göra en makeover av min hörna och resten av källaren/hellhole.

  Singoallan Carina söker fortfarande efter ett nytt hem, jag tror att hon skulle trivas i Sorunda ;)

  Kram

  SvaraRadera
 5. Jättefina band, själv har jag köpt underbara retroband och bollfrans från en bloggerska (Bortbytingen.bloggplatsen.com. Bilder kommer på min nya blogg:
  http://ann-helensalster.blogspot.com

  Jag la upp en länk till din blogg, hoppas det går bra. Välkommen in!

  Hälsningar Ann-Helen

  SvaraRadera
 6. Ann-Helen: Roligt med din nya blogg, och vilka underbart vackra katter ni har. Det suger riktigt i kattungetarmen när jag ser bilderna!

  Länka på ;) Kram

  SvaraRadera