måndag 18 januari 2010

Tantpäls goes ethnic

Citatet ovan kommer från Sköna Hem och beskriver inredningstrenden för 2010. Mig passar den som handen i handsken, jag älskar oväntade möten mellan olika material!

Senaste kudden i kuddfamiljen, Naijma, är första delen i en kollektion där jag tar tillvara på varma och mjuka, men hopplöst omoderna gamla pälsar* som ligger bortglömda här och där. Här samsas mjukaste minken med vit bomullssammet. Passpoaler och "hörnflärpar" i limefärgat kinesiskt siden. På baksidan, som är fodrad med Åhlénstyget Silvius i brunt, sitter en mässingöljett i den kardborreförsedda öppningen. I den har jag fäst en gammal samisk lädersnodd. Tanken när jag började fundera på den här kudden var just att det flärdfulla skulle möta det ursprungliga och traditionella.


* Jag har inga avsikter att uppmuntra den moderna pälsindustrin. Däremot tycker jag om att se att de "pälsklingar" som fick sätta livet till för en sisådär femtio år sedan får nytt liv i kuddar och plädar.

3 kommentarer:

  1. Liselotte: Jamän du får vara lite snabbare nästa gång ;) Tog fem minuter så var Naijma såld, men det kommer snart fler av samma typ.

    SvaraRadera
  2. Åh,den såg mysig ut <3 Hoppas allt är bra med dig,själv kämpar jag på..Kan ju inte äta nåt men en kopp kaffe nån dag när jag är ledig? Vore kul iaf,det är ju inte så många dagar kvar tills det är dags nu,nästa torsdag,på Karlas namnsdag ;) Kram Eva

    SvaraRadera