torsdag 19 augusti 2010

Up north


I dag tände vi levande ljus när vi åt middag. Jag kan inte riktigt bestämma mig för om jag tycker att det är tragiskt eller mysigt att det börjar bli mörkt tidigare och tidigare på kvällarna. Efter den här fantastiska sommaren så lutar det åt det senare. Jag tycker om hösten. Hög klar luft, varma koftor och prasslet av färgglada löv. Har vi tur räcker hösten länge, då slipper kanske vintern bli så lång. Jag tycker om vintern också, men skulle kunna nöja mig med de där gnistrande vita dagarna när allt tycks vara inlindat i spunnet socker. När solen reflekteras i den vita snön och allt blir så där obeskrivligt ljust. Det gillar jag.

Ibland kan jag känna mig otroligt Norrbottensentimental trots att jag i praktiken sällan längtar tillbaka dit jag kommer i från. Ge mig hinkar fulla av röda lingon, Kalixlöjrom och ripor. Böljande vita fjäll och snöknarr under skorna. Renhorn, skinnfällar och varma plädar. I kväll nöjer jag mig med att rama in Maria Holmer Dahlgrens Norrlandskort, det hänger nu fint ovanför mitt nattduksbord :)

Nu har jag äntligen lagt ut mina första möbler i butiken! Dessa kommer i höst att följas utav fler. Mest stolar, men även ett och annat litet skåp, kanske även en lampa eller två. Den som väntar får se ;)

4 kommentarer:

 1. Hej Idaho,
  Nu har jag också köpt Femina och läst om dig. Kul med ditt namn och allt och fatet var jättefint!
  Just nu är det ändå fördel södra Sverige för Luleå har mycket kallare höst annars så håkker jag med dig om att man längtar uppåt ibland,
  Challan

  SvaraRadera
 2. Challan: Verkligen jättekul med all press den senaste tiden! Nu gäller det bara att hitta på fler saker. Jag håller med fördel södra Sverige, Norrbottenslängtan funkar bäst i teorin ;) Kram!

  SvaraRadera
 3. Jättefint kort, var kan man hitta ett sådant?

  /Carin

  SvaraRadera
 4. Carin: På Ikea tillsammans med Stockholm, Göteborg, Småland och Skåne.

  SvaraRadera