tisdag 17 augusti 2010

Pärlvinst i glaspresent

Jag kan bli så där löjligt glad över en tjugofemkronorsvinst på en trisslott, eller ett få två-för-en erbjudande där man kommer hem med något man inte hade räknat med i början av shoppingturen. Snacka om lycka när jag vann LiseLottes tävling och ett par rosa pärlörhängen damp ner i brevlådan för några dagar sedan. För mig som inte riktigt trivs i "dingelörhängen" passar dessa som handen i handsken! Att de sedan får sova i en löjligt fin liten glasask på nätterna gör ju inte saken sämre ;) Tack fina vänner för finfin födelsedagspresent!

Brödet jag och girlsen bakade i går blev trots tjuvnyp och tandagnissel oförskämt gott (inge GI här på några dagar;) Här är ett recept jag brukar utgå ifrån. Bara man håller sig till antal dl torra och blöta ingredienser kan man improvisera fritt. Blanda allt torrt, tillsätt det blöta. Tjofsa ner smeten i två brödformar. Strössla över lite rostade pumpakärnor och grädda i 175 grader tills det är klart (kommer inte ihåg hur länge, 45 min kanske?) Njut!


4 kommentarer:

 1. Fina örhängen i fin ask!
  Idag när jag satt och halvdeppade på jobbet (det tar ett tag att komma in i vardagen) övervägde jag starkt att köpa en present till mig själv som tröst, just i form av Vitriini. Vi får se om det blir något inköp... :-)

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Har du sett att du finns med i senaste Femina också?! Jag prenumerar och fick den igår och där finns en fin bild på ett av dina fat och var man kan köpa dem! Kul va!

  Känner mig glad och allt lite stolt som köpt både armband och fat av dig "för länge sen"!!

  /Susanne

  SvaraRadera
 3. Mrs. b: Enda problemet med att ha fått sin första Vitriini är att man vill ha fler!

  Susanne: Jag som inte är prenumerant har fått vänta tills idag, ska precis ta cykeln till affären för att köpa senaste numret. Jättekul!

  Även jag känner mig stolt och glad, det är mycket tack vare mina fina bloggläsare som jag kommit så här långt på så kort tid :)

  SvaraRadera
 4. Hej Ida!

  Grattis till den fina vinsten. Jättesöta! :) Och visst blir man barnsligt förtjust när man vinner något, vad det än är. :)

  Också ett stort grattis till att det rullar på så bra med dina vackra kakfat. Det förtjänar du verkligen! :)

  Tack för tipset på brödet. Låter väldigt gott! :)

  Sköt om dig!
  Kram Lotta

  SvaraRadera