måndag 16 augusti 2010

Fyrtal; Måndag


Ny vecka, ny kraft, nya vanor, nystart. Det blir inte alltid som man tänkt sig ;)

* En vecka på dagis räckte innan det var dags för VAB-dag numero ett. Gladaste Floran förvandlades i gårkväll till ett febrigt, prickigt, gnälligt litet barn. Hoppas att hon snart är sig själv igen! När Karla upptäckte att lillasyster inte skulle gå till dagis ville hon inte heller gå. Friden låg över huset fram till lunch ungefär när systrarna började puckla på varandra, eftermiddagen har varit ett inferno av mamma, hon nypte mig, mamma jag hade den först avlöst av ett och annat ramaskri.
* Stordåd på jobbet fick bytas mot stordåd i köket. Mellan slagsmålen hann vid med att baka bröd och göra egen musli. Vid trettiofyra års ålder känner jag mig nu äntligen mogen att byta ut de sockriga köpesflingorna mot dinkel, havre, groddar och kli. Turligt nog hänger resten av familjen också med på muslisvängen :)
* Dessa skor. Idag byttes en av gummistövlarna, som för övrigt fortfarande är favoriter, ut mot en tre nummer för stor sandal. Funkade rätt bra det med!
* Linslusen Stratus har efter en vecka i Villa Tallås acklimatiserat sig utmärkt. Ligger just nu och snusar brevid Flora som tror att hon fått en ny nalle.

4 kommentarer:

 1. Låter som en härlig start på hösten... :-)

  Krya på sig till prickiga tjejen.

  SvaraRadera
 2. Mina barn 8 och 9,5 kivas hela tiden. Så nu när man är tillbaka på jobbet är det lite skönt att slippa höra det hela tiden.

  Vi älskar också Musli. Och mörkt hembakat bröd är ju hur gott som helst.
  Ibland har jag varit lat och köpt det på ett bageri på Tegnérgatan som jag glömt namnet på. Men de bakar allt själva.

  Kissen är hur söt som helst. Är han ute också?

  LiseLotte

  SvaraRadera
 3. Mrs. b: Eller hur ;) Hoppas bara att det räcker med en sjukling den här gången!

  LiseLotte: Ja, i vårt fall känns dagis som en befrielse med några gnällfria timmar :)

  Kolla receptet på brödet i senaste inlägget - lätt som en plätt och supergott!

  Kissen är ute litegrann, men tanken är att han snart ska få gå ut när han vill. Just nu känns han dock lite för liten...tids nog ska denna lilla kotte bli en ståtlig hankatt på 10-14 kg (se www.sibiriskkatt.nu)

  SvaraRadera
 4. Åh vilken underbar kattunge!!! När jag har hittat "det huset" som jag/vi vill bo i skulle jag mer än gärna ha en så fin inneboende

  Kram

  SvaraRadera