måndag 28 december 2009

Kyla


Efter några dagar av total avkoppling, god mat och massor av godsaker, börjar jag så sakterliga vakna ur juldimman. Här har det varit kallt. Jättekallt. Men konstigt nog kan minus tre grader och fuktig snålblåst i Stockholm kännas lika kallt som minus tjugofyra grader hundra mil norrut.
mm
Karla har inte låtit sig skrämmas av minusgraderna, utan har slängt sig ner för backen i såväl pulka som nya slalomskidor. Flora verkar vara precis lika förtjust och stapplar omkring på ostadiga ben i den nyfallna snön.

Bistert väder kräver bra kläder. Jag tycker om den nya generationen underställ som både är snygga och bra! De gamla noppriga illaluktande marinblå craft-underställen är ett minne blott ;) Jag skulle känna mig både fin och varm i den jaquardmönstrade undertröjan från Karitraa. Kjolen jag bloggat om tidigare låg i ett av paketen tomten hade med sig. Här i norr har var och varannan dam på sig en vinterkjol när man går på stan, och det tåls att sägas igen, täckkjolen är en genial uppfinning! Efter några timmar i kylan kan man behöva tinas upp innifrån. Te Mon Amie från Rörstand muséets webshop hålls varmt med Steltons klassiker i blått. Curlingkängor i all ära, men vill man garanterat inte frysa om fötterna är det ett par Columbiakängor som gäller.
mm
I morgon drar vi kosan söderut igen. Nästan hundra mil i bilen känns lite motigt, men tack vare lite russin, lunch på resturangen med det stora gula M:et och en dvd-spelare i baksätet så ska det nog gå bra :) Hemma igen ska jag sätta fart med att uppdatera sortimentet på Crème de la Crème. Massor av nya kakfat blir det, men även en del nyheter.

6 kommentarer:

 1. Vacker och rolig vinterbild!
  Det känns kallare här nere hos oss för det är en sådan hemsk rå kall luft. Norrland har en friskare torrare luft. Inbillar jag mig i alla fall.
  Kör försiktigt!

  Kram LiseLotte

  SvaraRadera
 2. Tack för in hälsning! Glad in i hjärtat blev jag. All lycka inför det nya året! Kram

  SvaraRadera
 3. Låtta-Påtta: Dagen när bilden togs vas sagolikt vacker, men isande kall, men precis som du skriver så känns den torra kylan inte så farlig jämfört med den råfuktiga.

  Nu har vi kommit lite mer än halvvägs, ligger i en hotellsäng i Sundsvall och förundras över att mina barn inte somnat av pur utmattning, utan verkar tycka att nattsudd är helt på sin plats :)

  Weronica: Detsamma önskar jag dig! Kram

  SvaraRadera
 4. Kör försiktigt!! Och gott nytt år!!
  kram

  SvaraRadera
 5. Gott Nytt År!
  Hoppas det blir ett toppenår med massa äventyr & kreativa kuligheter!

  Kram från oss

  SvaraRadera
 6. Fint! Jag är verkligen sugen på ett fint underställ i merinoull. Ha det så bra.

  SvaraRadera