tisdag 15 december 2009

Vinter


De senaste dygnet har Farbror Rimfrost och Kung Vinter har svept in Villa Tallås med omnejd i ett fluffigt snötäcke. Pulkor, tjocka handskar och skidor har fått letats fram ur sina skrymslen och det är ingen hejd på lyckan som snön medför. Flora är lycklig över att kunna glida runt som en säl över snön (ända tills hon råkar doppa ansiktet :), Karla över att äntligen kunna åka pulka. Jag är lycklig över ljuset som allt det vita på marken medför, och över att slippa frysa om fötterna! Mannen är mindre lycklig över bussar och pendeltåg som inte verkar tåla snö ;)
mmm
Den självklara godnattsagan blir Olles Skidfärd, om Olle sex år som skidrar iväg på äventyr genom det snötäckta landskapet. Den här boken har funnits i hundra år, men håller än. Ganska fantastiskt tycker jag!
mm

Med brasorna sprakande i kakelugnarna svänger jag och Flora runt till julens perfekta kombination av country och gospel :)

4 kommentarer:

 1. Sådana curlingkängor har jag med. De har också många år på nacken nu och skulle också behöva gå i pension. Men då måste ju jag köpa nya. Vi får se. Du gjorde ett riktigt fynd minsann.

  LiseLotte

  SvaraRadera
 2. Åh, så vackert ni bor! Snötäcket är härligt!

  SvaraRadera
 3. Låtta-Påtta: Du anar inte hur glad jag är för mina curling-fynd! Tjugo kronor för ett par så gott som nya, det är ju nästan kriminellt :)

  Weronica: Villa Tallås i snöskrud är inte så dumt ;)

  HomeRiver: Mysa bör man annars dör man :)

  SvaraRadera