torsdag 10 december 2009

Önskelista Part One

Efter att ha fått upp ögonen för Familjesmycken och hälsat på Charlotta, Klara och Camilla i deras verkstad vill jag hänga familjesmycken på hela familjen. Jag vill ha ett Darling numbers med en etta för Karla och en tvåa för Flora. Mannen får pimpa upp sin kostymmundering med nya manchettknappar, medans Karla och Flora får varsin Rock star. Bilder lånade från Familjesmycken, kluddet är mitt eget :)


Tänk att du ska på fest mitt i smällkalkalla vintern. Du vill ha kjol eller klänning på dig med känner på dig att du kommer att frysa benen av dig på väg till bussen. Knöla på dig ett par täckbyxor har du ingen lust med. Då är kjolen Down skirt från skhoop en välsignelse. Blixtlås i sidorna gör den lätt att komma i och ur, ihopknölad i väskan tar den ingen plats.
mm
Vid närmare eftertanke är det kanske den här man skulle ha mest användning för denna blöta vinter ;)

Den här hösten har verkligen försvunnit i ett nafs! Jag har knappt hunnit läsa en rad, nu längtar jag riktigt efter att få sjunka ner i en bok. * Precious fick mycket uppmärksamhet på Stockholms Filmfestival där filmatiseringen visades som öppningsfilm. När man läser sammanfattningen känns det verkligen som om det inte finns någon hejd på eländet, men jag har en känsla av att det vänder... * Jag gillar deckare, med en favorisering av brittiska sådana. Åsa Larsson är förvisso inte från Storbritannien, men väl från norra Norrbotten. Jag tycker om miljön i Kirunafjällen där hennes böcker utspelar sig. Tills din vrede upphör är den senaste boken om polisinspektör Anna-Maria Mella och kammaråklagare Rebecka Martinsson. Här ska man hålla sig till böckerna och låta bli filmen som gjorts av en av böckerna. * Jag brukar ha svårt för böcker som innehåller övernaturliga saker såsom spöken, varulvar och vampyrer. Efter True Blood känner jag att jag vill ge The Historian en chans. Elizabeth Kostovas blandar fakta med fantasi, historia med nutid i huvudpersonens sökande efter sanningen om Dracula. * Tove Janssons klassiska muminäventyr Den farliga resan har kommit i nyutgåva i år. Jag kommer ihåg boken som ganka läskig när jag var liten, detta är en historia som passar minst lika bra för mammor, pappor och andra vuxna människor. Tove Janssons orginalillustrationer i akvarell är underbara, jag kan tänka mig att önska mig denna bok bara med tanke på dem!

Swish, så är det julafton. Sedan hinner man inte mer än att peta i sig julskinkan så är det nyårsafton. Eftersom jag numera inte blir bjuden (buhu) på så många finare tillställningar och cocktailpartyn siktar jag in mig på en billig nyårsblåsa. Både Lindex och Kappahl har ett ganska stort urval av prisvärda festkläder.
nn
Pst. Ännu fler nya fat ligger ute och fler kommer att läggas ut på Crème de la Crème de närmsta dagarna.

4 kommentarer:

 1. Jag skulle kunna kopiera din önskelista rakt av och ge till Tomten! Fina saker! Termokjolen är ju en sån där uppfinning man undrar varför ingen kommit på tidigare, toppen!
  Ha det bra!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Smycken har jag redan varit och snokat på. Men det jag ville ha var slut för tillfället. Kanske lika bra just nu. Bättre att ta det efter nyår istället.

  LiseLotte

  SvaraRadera
 3. Milla-andante: Ja visst är kjolen en utmärkt uppfinning! Jag skulle kunna tänka mig både en lång och en kort! Och en regnvariant. Och...

  Låtta-Påtta: Don´t go there säger min man om jag så mycket som andas om fler smycken ;) Han kan väl aldrig tycka att jag har tillräckligt!? Hallå, diamonds are a girls best friend ;)

  SvaraRadera
 4. Namnsmycken har länge legat på min önskelista nu.

  Billiga nyårsblåsor ska jag absolut kika på. Det är precis som du säger länge sedan jag vistade ett tjusigt nyårsparty... :-) Och om jag inte minns fel har det något år hänt att jag inte ens klivit ur mysbrallorna... det är ju riktigt illa! :-D

  SvaraRadera