måndag 21 december 2009

Dan före dan, före dan, före dopparedan

Varje gång snön ligger i drivor och allt är vitt, vitt längtar jag till fjällen. Vita, höga fjäll har samma inverkan på mig som havet, det är något oändligt med de böljande, vidsträckta landskapen som inte tycks ha något slut.

Sarek heter en av Beckers kollektioner som med sexton kulörer blandar exotiskt med svensk fjällnatur. Efter jul ska jag ta tag i mina renoverings/makeoverprojekt som står i källaren och gå på dem med färg och pensel. En nypa myllrande orient och en nypa öde fjällandskap låter som en blandning som skulle passa mig ;)Idag är det Midvintersolstånd och den mörkaste dagen på året. Med nästan en meter snö på marken som reflekterar det lilla ljus som finns, och levande ljus inomhus störs jag inte nämnvärt av mörkret. Enligt mig har vi redan passerat den värsta tiden, och vetskapen om att dagarna blir ljusare och att fång av tulpaner snart är inom räckhåll räcker för att göra mig på gott humör :)

Vi har skippat granen i år, men skulle vi haft en hade jag gärna sett att änglakören gjorda av återvunna konservburkar fått hänga och trumpeta i den.
mm
I år tog tomten fel på dag och råkade komma till Uttran några dagar för tidigt. Med sig hade han ett doftljus från Voluspa som doftar underbart, och den här! Nu är svordomar över trasmattor som är för tjocka att sy i, och zick zack som inte ser ut som zick zack ett minne blott. Jag har massor av idéer som jag längtar efter att få prova, så fort det blir 2010 ska sortimentet på Crème de la Crème uppdateras!

Hjärtkudde i fårull från Hemslöjden i Borås, och vit kudde med härlig struktur från Zara home/Ellos.
3 kommentarer:

 1. Låtta-Påtta: Tack för din kommentar! Den råkade gå upp i rök när jag redigerade inlägget ;)

  SvaraRadera
 2. Nu har Rolf anlänt, och ack så fin han var!!! Ha en fin jul och ett gott nytt år!/Lisa

  SvaraRadera
 3. Lisa: Vad roligt att du gillar Rolf! Jag tror att det är ömsesidigt, han trivs nog i Norrbotten ;)

  God Jul och Gott Nytt År till dig med!

  SvaraRadera