fredag 4 december 2009

En alldeles utmärkt present

Jag brukar ibland lite skämtsamt beklaga mig över att vi inte har tillräckligt mycket konst på väggarna. Det är något speciellt med en "riktig" tavla som någon av våra affischer eller ett tryck, hur mycket jag än tycker om dem, aldrig kan uppnå. Jag tycker om känslan av att en tavla endast finns i ett exemplar.

Mannen i huset har tidigare kommit hem med ett första- och ett andrapris från arbetsplatsens årliga konstlotteri. Första gången blev det en olja av Camilla Pyk. Läcker, men jag hittar inte en plats i vårt hus som gör den rättvisa. Andra gången blev det en litografi av en konstnär jag inte kommer ihåg namnet på. Geometriska former i starka färger som fick hänga på väggen i toaletten :) Nu igår var det tredje gången gillt, och denna gång blev det en fullträff! Mikaela Rydin jobbar med lager på lagerteknik. Tyglappar, små teckningar, utskrifter av mönster bildar en helhet som hon sedan syr och målar på. Bilden som blev lite suddig (trots stativ, jädra mörker!) gör inte riktigt konstverket rättvisa, men jag gillar. A lot! Efter tre vinster på nästan lika många år är det nog dags att överlåta inköpet av Trisslotter till F :)

Happy Friday till er alla!

Ps. Nya kakfat finns nu på plats!

10 kommentarer:

 1. Ja visst rä det fint med äta konst, är finns inget än på väggarna vare sig äkta konst eller annat typ! Ha en fin fredag du med , Kram!

  SvaraRadera
 2. Kikar in här för första gången idag.
  Fin blogg som verkligen tilltalar mi.
  Happy Friday på dig med.
  Kram Lina

  SvaraRadera
 3. Vackert! Min pappa hade också en sådan där guldtur i ett konstlotteri ett tag. Han vann nästan varje år, men nu var det ett tag sedan. Jag kör samlingskommentar. Gillar ditt fyrtal, dina nya kakfat, tja det mesta härifrån i vanlig ordning :) Ha en fin helg!

  SvaraRadera
 4. Mitt vita hus: Vad man hänger upp på väggarna måste få växa fram. En tavla nu, en affisch då. Sedan kan man ju faktiskt flytta om och byta ut också :)

  Linruz: Välkommen hit! Vad glad jag blir att du gillar vad du ser!
  Kram

  Weronica: Roligt med vinster som man tycker om och med konst som kostar gratis :) Fin helg till dig med!

  SvaraRadera
 5. hittade just hit(har ingen aning om hur)och kan bara säja; underbar blogg...rätt och slätt underbar!
  Hit kommer jag fler gånger!!!

  Kram, Lisa

  SvaraRadera
 6. Vill bara tacka för den bästa bloggen jag funnit på länge.
  Inlägget du just skrivit påminner om tankar jag själv klottrat ner hos mig. Jag håller med dig till punkt & pricka!

  Ha en fortsatt skön helg!

  /Krutrut-Lisa

  SvaraRadera
 7. Lisa och Krutrök-Lisa: Jag kan bara säga TACK och önska er välkomna hit! Jag blir så glad över era kommentarer denna annars ganska grå lördag!

  SvaraRadera
 8. Trevlig blogg, kom hit av en händelse, tänker fortsätta att titta in.

  SvaraRadera
 9. Jag tror också på trisslott...hihi..
  Roligt att vinna något man verkligen behöver OCH gillar!
  Kram

  SvaraRadera
 10. Fin, fin tavla! Jag vann också på ett liknande lotteri på jobbet, tyvärr var det en ful lerfigur som föreställde ett "uppblåst" huvud (det var en del av eh hel kör fick jag lära mig)! De var så ful så jag hämta de aldrig ut den! Något år senare såg jag den i en utställning! Den var lika ful då, så jag ångrade mig aldrig! :)
  Kram

  SvaraRadera