lördag 17 oktober 2009

Time flies

För precis ett år sedan låg vi på bb för komplicerade förlossningar. Flora var ett par timmar gammal och Fredrik hade just fått den finaste födelsedagspresenten han kunde få. Vi fick en jobbig start och fick tillbringa de första veckorna på sjukhusets neo-avdelning, avdelningen för de allra minsta bebisarna. I det sammanhanget var vår smula en bjässe, men hon klarade varken av att äta eller hålla värmen. Jag upplevde de här veckorna av oavbrutna provtagningar och mig själv fjättrad vid den brummande mjölkpumpen som oerhört jobbiga. Jag vet att vi kom lindrigt undan om man jämför med många andra, men de första veckorna vill jag aldrig ha tillbaka.

Idag gratulerar jag min man och min dotter på födelsedagen. Från att ha drunknat i stl 50 är Flora nu stora damen som tar för sig av livet. Vår nöjda, glada unge som tillsammans med sin syster gör mig till världens stoltaste mamma! Kan inte annat än att hålla med Weronica som skrev i ett inlägg för länge sedan: "Oftast är det ju väldigt lätt att vara mamma. För tänk att vi alla har begåvats med de finaste av barn i hela världen."

9 kommentarer:

 1. My Good vilken liten docka!
  Visst är det underbart att vara mamma!
  Kram på er!

  SvaraRadera
 2. Er lilltjej har verkligen blivit stora damen, tänk att det redan gått ett år! Tack för en jättetrevlig eftermiddag! Kram Gisela

  SvaraRadera
 3. Grattis på 1-årsdagen! Vilken söt liten en och skönt att allt gick bra trots den jobbiga starten.

  Här har vi haft en rejäl prövning i en VAB-vecka där 2.5-åringens trots har nått nya, oanade, höjder... Men på morgonen idag har vi haft den gulligaste tjejen i världen. Peppar peppar, hoppas det håller i sig hela dagen.

  SvaraRadera
 4. Grattis till den söta flickan med det vackra namnet!
  /B
  www.lyckligagatans.blogg.se

  SvaraRadera
 5. Grattis! Både till dottern och mannen, hoppas att ni har haft en fin dag

  Kram S

  SvaraRadera
 6. Oj en sådan söt liten docka...
  Förstår att det är många minnen som dyker upp.

  Säger GRATTIS till er alla såhär i efterhand och hoppas ni njutit av dagen.

  /Pernilla

  SvaraRadera
 7. På vår udde: Karla tyckte verkligen att hon var en liten docka, och brukade bädda ner henne bredvid de andra dockorna på sjukhussängen. Att vara mamma är underbart nästan jämt ;)

  Gisela: Tack själv för en avslappnad och trevlig lördag. Hoppas att jag inte smittade er med dunderbacillen!

  Mrs. b: Även här når trotsandet oanade höjder. I dag har prinsessan verkligen ansträngt sig för att vara snäll när jag har legat som en vissen lilja i sjuksängen. När det var dags att ta på pyamasen gick det inte längre utan att ställa till med jordens scen - charmigt värre ;)

  Birgi: Tack! Kul att du hittat hit! Jag gillar att gå in på din blogg och läsa reportagen från Norrbottenskuriren, känns som om jag sitter vid köksbordet hemma hos mamma och pappa igen.

  Susanne: Tack! Dagen var fin, om än lite hostig.

  Pernilla: Tack! Nu är dockan mer lik en apa som använder handtagen på lådorna i köket som stege, eller klättrar in i diskmaskinen ;)

  SvaraRadera
 8. Vilken fin Flora. Tiden går ruskigt snabbt framåt!

  SvaraRadera
 9. Gratulerer så mye med lille Flora og store pappaen. Fine ord du skriver om den første tiden på nyfødtintensiven (som det heter på norsk), jeg kjenner igjen følelsen fra 8 måneder tilbake. Godt når alt går bra!

  SvaraRadera