söndag 11 oktober 2009

Inspiration: armband

Denna regniga söndag delar jag med mig av mina två senaste favoriter på armbandshimlen.
mm
Ann-Helen Rönnberg bor i en by nära min gamla hemstad Luleå. Hon gör fantastiska tennarmband som utmanar det traditionella med nya läckra färger och material. Citat Ann-Helen: "Har en kreativ ådra som får härja vilt när jag skapar mina tennarmband. Endast fantasin sätter gränser." Detta mina vänner, är fantasi och kreativitet i en härlig kombo! Gå in här och dregla över Ann-Helens vintersmycken.
mm
Karin Ferner heter silversmeden och formgivaren som gör armband av gamla allmogeband och svenska mönsterskatter. Jag tycker som bekant om att gamla saker får nya användningsområden, gillar dessa! Bilden till vänster lånad från tidningen Lantliv, bilden till höger från bloggen Lotar B i Dalarna.


Några fler trasmattekuddar blev det inte i helgen. Min symaskin sa bestämt ifrån, och efter att ha gjort av med tre förpackningar symaskinsnålar och använt mig av samtliga fula ord jag kan, fick även jag ta och krypa till korset och ge mig. Nu är jag het aspirant på en industrisymaskin som tål tuffa tag. Är det någon som har en sådan över får du gärna höra av dig till mig ;)

7 kommentarer:

 1. Vilka vackra armband...
  TIPS till sömmerskan: Har du provat jeansnålar? Lär tåla lite tuffare tag.
  Kram till dig!

  SvaraRadera
 2. Dona Blogg: Både jeansnålar och skinnålar är förbrukade ;)

  SvaraRadera
 3. Surprise - mitt öga fastnade också i Lantliv på de där armbanden! Vackra, vackra och en liten nätt investering om man vill bära dem runt armen. Det finns många duktiga tennarmbandskreatörer. Snyggt är det!

  SvaraRadera
 4. Usch då Ida,visste inte att du kunde fula ord ;) Du måste skicka mig ett sms med dina telefon nummer,har haft min på lagning,hade inte sparat nåt nr på kortet så nu står jag här helt utan..Kram Eva

  SvaraRadera
 5. Oj vad fint det gröna var. Har själv bara en old school variant av dessa armband...
  /Ylva

  SvaraRadera
 6. Så fina! Och så blir man så där förvånad: "att ingen tänkt på det förut!". Det är lätt att låsa fast sig i tankemönster...

  SvaraRadera
 7. Can somebody bring me into contact with a person the who makes the bracelets?
  Thane, Petra
  petraflenter@gmail.com

  SvaraRadera