måndag 19 oktober 2009

Sjukt

De senaste dagarna har det varit sängläge som gäller i Villa Tallås. Åtminstone för mig som åkt på en otäck bacillusk som inte riktigt vill ge med sig. Sängbordet är preppat med näsdukar, nässpray, tekopp och en trave böcker (inte för att jag varken hunnit eller orkat läsa en rad med två illbattingar att hålla koll på ;)

Känner dock på mig att jag kommer att vara piggare i morgon, MÅSTE vara piggare i morgon. Med hjälp av min man, ingenjören, håller jag på att "bygga" en ny Crème de la Crème, det är därför det inte hänt så mycket där på sista tiden. Snart kommer iallafall den "nya" butiken att öppna, med fler schyssta grejer och erbjudanden. Att vi har svalt här hemma är ingen överdrift. Har man dessutom feberfrossa i kroppen är flanellpyamas ett måste. Denna i grått från Kappahl. Från september till april tassar jag omkring i ett par fårskinnstofflor, men skulle gärna dra på mig nyheten Snöa Band när jag kryper ner i soffan (eller i sängen för den delen). Te kan man inte få för mycket av, speciellt inte när man låter som en gammal kraxkråka. De vackra burkarna från Kusmi Tea fungerar utmärkt som förvaring för knappar och knappnålar när allt te är slut. Jag älskar mönstret på Ittalas Taika-serie. Vi har de blå djupa skålarna och de svartvita cappuccinokopparna. Behöver verkligen inga fler koppar, men tycker om de röda mer och mer ju närmare december vi kommer.

En uppiggande vitaminspäckad smoothie gör susen mot höstflunsan. Jag gillar kombinationen av apelsin och ingefära som både är god och känns extremt nyttig! Bilden lånad från find.myrecipes.com, kluddad på av mig.

4 kommentarer:

 1. Krya på dig! Jag känner själv hur något håller på att ta över min kropp. Höstbaciller på ingång. Fint inlägg och det skall bli spännande att se shoppen sedan! Kram

  SvaraRadera
 2. Åh, vad du har vacker och inspirerande blogg! E så glad att jag fick läsa denna idag!
  Tack och allt gott till dig. Hoppas flunssan ger med sig snabbt!
  S

  SvaraRadera
 3. Weronica: Tack! Just nu verkar det segt, har feber idag igen :( Det är nästan så att jag känner att knorren växer ut där bak ;) Kram


  Lisa: Tack!

  fia lotta jansson: Det här var det roligaste jag har läst denna gråa och snoriga dag! Tack och välkommen hit!

  SvaraRadera