onsdag 21 oktober 2009

Fyrtal

* Den stora kistan i hallen är märkt med en gammal etikett från SJs godsvagnar. Nu fungerar den som förvaring av filtar och åkpåsar i hallen.
* Utsikten från TV-rummet är färgsprakande då alla löv idag tycks vara självlysande. I fönstret ett mishmash av krukor, bla min femtiotalsfavorit från Uppsala Ekeby.
* Mer femtiotal. På bänken bredvid TVn står ett litet stilleben av vaser och fat från Rörstrand och Uppsala Ekeby. Jag har alltid tyckt om femtiotalets formspråk och började samla porslin och keramik när jag gick gymnasiet. Eftersom det var ett bra tag sedan har jag hunnit samla på mig en hel del ;) I detta rum har jag samlat ett urval av keramiken och stengodset.
* Trapphallen med vår gamla antika trasiga spegel som speglar kakelugn och matta i TV-rummet.

4 kommentarer:

 1. Snyggt fyrtal:) ha en fin kväll Kram Mia

  SvaraRadera
 2. Jag gillar dina fyrtal. Mycket fint att titta på och vackert fotograferat!

  SvaraRadera
 3. I like :)
  Särskilt spegeln!

  /Pernilla

  SvaraRadera
 4. Mia: Tack!

  Weronica: Roligt att du gillar! När mannen såg mitt inlägg i gårkväll sa han; "men det ser ju ut som om vi har det fint hemma" :) Ibland måste man se det utifrån för att upptäcka detaljerna.

  Pernilla: Spegeln som var trasig redan vid inköpet har gått sönder mer och mer för varje gång vi flyttat. Nu ska vi förhoppningsvis inte flytta mer, och spegeln hänger trygg på väggen :)

  SvaraRadera