onsdag 7 oktober 2009

Man blir smart av fisk

Jag önskar att vi åt mer fisk i vår familj. Fisk är både gott och nyttigt, men jag är helt enkelt inte särskilt bra på det. Matvaruaffärernas portionsförpackade laxfiléer och paketen med djupfryst grå fisk lockar inte direkt till stordåd i köket.
mm
Men så kom Hemfisk. Precis samma koncept som Hemglass, men istället för en last av glassbåtar och isglass är denna bil fylld av fisk och skaldjur. Dessutom behöver man inte gå ut för att handla, en trevlig försäljare ringer på dörren och går sedan och hämtar det man bestämt sig för att köpa. Priserna är ganska höga, men jag resonerar som så att eftersom vi nu inte äter fisk särskilt ofta kan vi unna oss att köpa bra fisk. För den här fisken är verkligen bra! All fisk är MSC-märkt, information om fångstområde finns, inga onödiga tillsatser har sprutats in i fiskfiléerna, det som hamnar i frysen är pure fish!

I söndags gjorde vi en laxcannelloni jag varmt rekommenderar! Kanske ingen rätt man lagar till en vardagsmiddag, men har man lite tid är pysslet som krävs mödan värd. Receptet är gammalt och kommer från Allt om mat. Jag har bytt ut hummer i orginalreceptet mot räkor som känns lite mer lättöverkomligt.

Gör så här:
1. Vitvinssås: Blanda grädde, vin och mjölk i en kastrull. Rör ut maizenamjölet i lite mjälk och vispa ner den i såsen. Låt koka ca 2 min. Blanda ner 2 dl av parmesanosten. Smaka av med salt och peppar.
2. Cannelloni: Sätt ugnen på 200 grader. Ansa och finhacka purjolöken. Stek den i olivolja på svag värme ca 2-3 min. Låt svalna.
3. Skala räkorna.
4.Finhacka laxen. Blanda den tillsammans med purjolök, kesella, äggulor, dill, salt och peppar.
5. Fyll cannellonirören med "smeten", sprits eller liten tesked brukar funka. Häll lite av såsen i botten av en ugnssäker form och lägg i rören. Häll på resten av såsen och strö på parmesan. (Hit går att förbereda)
6. Gratinera i mitten av ugnen ca 35 min.
7. Lägg räkor och dill över cannellonin.
8. Servera med lättkokta bönor, sockerärtor och tomater. Ringla över olivolja blandat med citronskal- och saft, salt och peppar.

Nu är första kakfatet ivägskickat tillsammans med armbandet Tyra till Jessika i Malmö. Jätteroligt!Inom några dagar hoppas jag kunna visa upp en nyare och fräschare Crème de la Crème. Eftersom det här med datorer inte är min starkaste sida och HTML och SQL lika gärna skulle kunna vara grekiska för mig får jag nöja mig med en långsam förvandling ;)

Ni glömmer väl inte tävlingen?

3 kommentarer:

 1. Så himla smart med en fiskbil som levererar! Jag skulle gärna köpa, men den verkar inte trafikera vår horisont än så länge. Tjusigt grafiskt utformat recept - gillar! Och heja med butiken - i vanlig ordning!

  SvaraRadera
 2. Weronica: Smart, bekvämt och gott! Hädanefter blir det mer fisk hos familjen i Uttran. Kul att du gillar utformningen av receptet! Jag satt och lekte med min ritbräda igår och resultatet blev en lax och ett par räkor ;)

  Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 3. mm fiskbil har bästa fisken, vi har en som brukar stå utanför vår coopbutik som man kan glida förbi lätt:) Fint recept...Kram Mia

  SvaraRadera