fredag 9 oktober 2009

Siden, sammet, trasa, lump

Jag tycker om kontraster. Kraftigt och skört, hårt och mjukt, matt och blankt. Tycker om känslan av att blanda silke och spetsar med kevlar, eller som nu, siden med trasmatta. Jag fortsätter att tänka återbruk, och utmanas av att få in det lite lyxiga och flärdfulla i skapandeprocessen. Tidigare i somras hade jag en idé om att sy kuddar av trasmattor, då blev jag inte riktigt nöjd. Efter att ha funderat och provat mig fram har jag nu gjort en trasmattekudde jag kan stå för.

Denna kudde heter Ingegerd efter min älskade mormor som fyllde 89 år igår. Från början var den en ganska intetsägande bordslöpare, men efter ha fått ett lila färgbad och kanter i ceriserosa thaisiden blev den en kudde som sticker ut!

Ingegerd och fler liknande kuddar kommer att läggas ut på Crème de la Crème under helgen. Nu ska jag ut och njuta av det underbara höstvädret!

8 kommentarer:

 1. Klockrent - igen! Jag är, liksom Du, svag för kontraster. De skänker spänning och ger liv till saker. Jag tycker mycket om Ingegerd.

  Ha det fint i höstsolen!

  SvaraRadera
 2. Jaa, bingo! Kudden var jättefin!

  SvaraRadera
 3. Wow! Så vacker hon är din Ingegerd!
  Du kan minsann konsten att få till det!
  Ha en härlig helg!

  SvaraRadera
 4. Vilka underbara färger! jättefin.

  SvaraRadera
 5. Hon som köpte Lambert E9 oktober 2009 kl. 19:34

  Åh så snygg! Det är så kul att kika in här och se allt fint du pysslar med. Suktar lite efter våningsfatet Gustaf!

  SvaraRadera
 6. Ingegerd är underbar!

  Lisa

  SvaraRadera
 7. Weronica: Klockrent är bra!

  Mrs. b: Tack! Jag är rätt nöjd själv ;)

  Dona Blogg: Ja, ibland blir det som man tänkt sig ;)

  Johanna: Det cerisrosa sidenet är min absoluta favorit, färgen var dessutom tema på vårt bröllop. Kombinationen med de lila trasorna blev, som Weronica skulle ha sagt, klockren ;)

  Hon som köpte Lambert E: Slå till på Gustaf vetja! Han är både kunglig och snygg!

  Lisa: Visst är hon!

  SvaraRadera
 8. Helt underbar! Färgerna och texturerna är fantastiska och jag kan tänka mig att den är skön att luta sig mot i soffan också!

  SvaraRadera