onsdag 28 oktober 2009

Äntligen!

Nämen, nu kör vi! Här är mina tävlingsbidrag. Efter långa dagar och sena nätter har jag lyckats åstakomma fem bidrag. Detta är dock inte allt jag gjort de senaste dagarna, nej ska man nu skapa och vara kreativ kan man ju göra det ordentligt när man ändå håller på. Under eftermiddagen/kvällen kommer jag att länka till NYA Crème de la Crème som är påfylld med nya produkter, mer kommer de närmaste dagarna! Nu ska jag fota några nya våningsfat som jag ska lägga ut i butiken (om det nu är möjligt att fotografera i det näst intill obefintliga ljuset ;)

Vill man se de andra bidragen i Panduro creative challenge kan man titta här.

När jag fick pysselpaketet från Panduro stod det helt stilla i huvudet på mig. Vad i hela friden skulle jag kunna göra av lite färg, några klistermärken och lite annat småkrafs. Som så ofta när jag behöver inspiration åkte jag iväg till läkarmissionens loppis. Denna gång fick jag med mig en grön byrå som faktiskt var precis lika ful som den ser ut på bilden. Jag började med att utgå från byrån som jag målade vit. De guldfärgade knopparna spraymålade jag högblankt vita. Lådorna fick tapetbotten av de spillbitar som blev kvar från när vi tapetserade väggen vid vindstrappan, medan själva byrån fick ett slingrande grenverk med fåglar från väggdekalen som följde med pysselpaketet.


I somras bunkrade jag upp med ett gäng femkronorsbrickor. Den här fick några lager svart matt sprayfärg innan jag stämplade ett ordspråk med guldfärgen som följde med.
mm
Armbandet är en vidareutveckling på de armband jag gjort tidigare. Här har jag använt en svart spets och en fläta jag gjorde av mockasnöret som fanns i paketet. Istället för klädd knapp har detta armband ett vanligt silverlås, även det följde med i kitet. I låset hängde jag en platt sötvattenspärla infärgad i rosa.

Eftersom jag inte är någon "scrapbookingtypeofperson" gjorde jag istället en fin presentpåse av ett av scrapbookingarken. Jag sydde ihop sidorna på symaskin och trädde en remsa thaisiden genom ett par skåror jag skar med skalpell.

Med de självhäftande arken i guld och silver gjorde jag en makeover av mina gamla ljuskoppar. Jag skar ut motiv med skalpell som jag sedan klistrade på glasen.

13 kommentarer:

 1. Alla dina fix är helt i min smak!
  Klickade ju hem just ett sådant fågelark när jag beställde på Panduro sist. Än ligger det bara där, men nu kanske det händer något.

  Sy i papper - smart, smart!

  Ha en HÄRLIG dag!
  /Pernilla

  SvaraRadera
 2. Byrån blev ju kanon! Och armbandet kommer att bli en must-have om du frågar mig... ;-)

  SvaraRadera
 3. Du är duktig du, Ida! Heja! Jag fick också en inbjudan, men avstod. Jag har inte ens en promille av dina pysselgener ;) Ser fram emot nyöppning av butiken!

  SvaraRadera
 4. Ljusstakarna blev ju superfina! :)
  //Johanna

  SvaraRadera
 5. Alt sammen ble jo kjempefint. Takk for inspirasjon til å fikse på lyslyktene mine!

  SvaraRadera
 6. Du är ju skitduktig!! Kram Eva

  SvaraRadera
 7. Oj, så där kreativ vill jag också vara!Vad du är duktig! Jättefint, alltihop! :)

  SvaraRadera
 8. fina saker!

  Gillade presentpåsen!!!!

  Erica
  thereisnoplacelikehome.blogg.se

  SvaraRadera
 9. Jag är djupt imponerad av din förmåga att spruta idéer och dessuom hinna genomföra dem med ett så gott resultat. Finemang finaste Idisen! Kram t

  SvaraRadera
 10. Vad mycket fint du pysslat ihop!

  SvaraRadera
 11. Skitsnygg byrå! Jag älskar när det blir "one of a kind". :)

  SvaraRadera
 12. Underbar byrå. Prata om "make over" :-)

  SvaraRadera