måndag 9 februari 2009

Gråskala


Fick i höstas för mig att TV-rummet skulle vara färgstarkt som en marknad i Bombay. Soffan var full med kuddar i knalliga färger som vi köpt på en semesterresa till Indien. Nu när vårsolen obarmhärtigt lyser in genom fönstren känns det som om jag vill go back to basics. Efter en rokad bland kuddfodralen är rummet nu vilsamt för ögat i grått och vitt.

Jag har alltid varit en sucker för sammet och är glad att man nu kan hitta den i ljusare toner än den murriga färgskala man traditionellt förknippar materialet med. Kudden Blad från IKEAs Stockholmskollektion gör sig fint mot det vita och grå och är ett bra exempel på detta.

I soffan ligger också Viola Gråstens klassiska pläd som blev min genom en slump. Vi var och hälsade på en god vän som hyrde en stuga på norra Öland. I den lite halvschabbiga stugan låg två vackra gråvita plädar. Några veckor senare fick jag dem i födelsedagspresent! Vännen hade erbjudit hyresvärdinnan två nya fleecefiltar mot att hon fick Gråsten-plädarna. Ett lyckat byte enligt mej!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar