torsdag 30 augusti 2012

Fyrtal; sista torsdagen i augusti


Jag hade stora planer för denna sista torsdagen i augusti, men fick lägga det mesta på is när jag knappt kom ur sängen i morse. Jag har aldrig varit med om det tidigare, men lider med alla som råkar ut för det titt som tätt. Ryggskott. Fy hondan! Efter diverse smärtstillande piller kan jag nu med försiktighet röra mig genom rummen, jag tackar min lyckliga stjärna att det är först nästa vecka som F börjar jobba :) Med hopp om att ryggen självläkt tills i morgon bjuder jag på höstens första fyrtal!

* Snygg-Sniff, vår alldeles egna ståtliga Sibiriska katt vaktar trappen ner till trädgården. Eller latar sig om sanningen ska fram. Inte mig emot, hellre en lat katt på trappan än en pigg katt och två döda ekorrar utanför ytterdörren!
* Efter att ha levererat ännu en ljuskrona till Svensk Slöjd i tisdags passade jag på att unna mig en stunds strosande på stan. Att det råder nagellacksfeber den senaste tiden har väl varit svårt att missa, var och varannan dag ligger lackdoften tung över Villa Tallås. Nyaste investeringen blev ett täckande grått från brittiska Butter. Jag lajkar!
* Precis som efter förra årets konstrunda får vimplarna hänga kvar ett tag. Man blir på så himla bra humör när man kommer hem och möts av en lång radda fina vimplar!
* Det ser ut att bli lite äpplen i år också! Med en trädgård full av fruktträd finns det ingen chans att hinna ta hand om alla äpplen, päron och plommon. Vi brukar plocka fram min antika hushållsassistent för att sedan fylla frysen med härligt rosa äppelmos, men det brukar ändå bli kvar hundratals äpplen. Tur att man har vänner utan fruktträdgård som mer än gärna kommer och plockar :)

Pst. Jag funderar på att ha en kundkväll/eftermiddag för Crème de la Crème i september eller oktober. Något gott att äta och dricka, finfina erbjudanden och chans att se produkterna live. Skulle det vara intressant?

2 kommentarer:

  1. Jag vill bli frisk och göra något kul så svaret blir: JA

    SvaraRadera
  2. Mmm, vad härligt med en massa fina äpplen. Bara att plocka in, lägga på fat och njuta av!

    SvaraRadera