måndag 20 augusti 2012

Bye bye Formex


Så var det över för den här gången. Fyra spännande, givande, roliga, men också jobbiga och stundvis lite sega dagar är nu över. Det känns lite märkligt att något man jobbat så länge inför tar slut på några futtiga dagar, både galet skönt och lite vemodigt. Eftersom Crème de la Crème hade en egen monter stod jag liksom där jag stod, jag hann inte se så mycket annat. Tack och lov var det andra som hittade till mig! Tack Annixen, Emma, Helena, skridskoänkan, Anna och alla andra som tog er tid att stanna i min monter, utan er hade det blivit förfärligt långtråkigt!

Eftersom Crème de la Crème var placerad i ett ganska så trist hörn har jag inte så mycket att rapportera om de andra utställarna, men här följer några ord om min egen monter. Produkterna är ungefär de samma som i januari, min plan var att förmedla en annan känsla med min monter den här gången. Till skillnad från det gröna krispiga i vintras ville jag ha en varm känsla av höst den här gången. Rostiga plåtar, oranga detaljer och hemsnickrade möbler av drivved (som släpats hem i takboxen tvärs över Sverige :) var något jag såg framför mig när jag började fundera kring montern. Och så blev det. Dessutom en äkta matta i varma färger, ett blomsterarrangemang gjort av krondill och nypon, en hög gamla böcker och några kilo grönsaker. Jag tror faktiskt att jag fick till både det varma och höstiga, i alla fall hade jag väldans roligt under monterbygget. Så pass roligt att jag ser fram emot nästa gång.

Sen var det det där med halsbandet. Mitt fina fina halsband som jag tagit fram tillsammans med tjejerna på Familjesmycken. Och som precis som med Crème de la Crèmes andra produkter är unika, det finns bara en av varje. I en kulkedja av mässing hänger tre hängen, en slipad skärva av porslin eller glas, en mässingbricka som fått mönstret av en spets jag ärvt av min farfars mor och en sten från ett gammalt halsband. Några prototyper är gjorda, men vi hoppas kunna påbörja försäljningen av dessa smycken senare i höst!

Nu säger jag bye bye Formex och hej till skolstart, fyraårstrots och en springande ettåring. På Crème de la Crèmes agenda står ny hemsida (fortfarande, jag vet), några nya produkter och återförsäljare, ett gäng pressbilder och en nyöppning av webbutiken. Bäst att sätta fart :)


16 kommentarer:

 1. Det var jättekul att ses igår Ida!

  Lycka till nu med alla projekt samt skolstart och fyraårstrots! ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas vi ses snart igen! Och tack för lycka tillet, det kan behövas ;)

   Radera
 2. Jag beställer ett halsband på stuts!!!!

  SvaraRadera
 3. Trist att inte kunna ha besökt på plats, men bilderna har ju talat tydligt i vilket fall - vilken snyggmonter du fick till! Och halsbandet... ett sånt fint vill man ju ha typ nu - får man vara med väntelistan?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för monter-berömmet, jag blir så glad! Du är uppsatt på väntelistan från och med nu!

   Radera
 4. Finaste Ida i finaste montern!

  SvaraRadera
 5. O vad du är snäll! Jag suger åt mig allt jag kan ;)

  SvaraRadera
 6. Vad duktig du är. Jag är stolt och imponerad. Det trodde du inte att du skulle få med dig från midskogsskolan. Skulle vara kul att gå på den där formex, har aldrig varit.
  Kram Challan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Challan! Med tanke på hur bra jag var på matte och fysik när vi gick på Midskogsskolan så var det nog bra att jag startade Crème de la Crème istället ;)Ta med bebisen i januari så får du en Formex-biljett av mig!

   Radera
 7. Imponerad över montern, Ida. Jättefin säsongsstämning!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Weronica, jag tycker att det är roligt att utgå från ett tema när jag stylar, den här gången blev det höst!

   Radera
 8. Det var en fantastisk monter, den var så snygg och så tacksam att ta bilder i att jag ångrar att jag inte tog fler.
  Sköt om dig nu och hoppas att du fick massor av beställningar
  /Helena

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Det var så roligt att du tittade förbi! Hoppas vi ses på konstrundan till helgen.

   Radera
 9. Shit vad du är bra! Det är egentligen allt som behöver sägas. Men eftersom jag är jag så vill jag så klart säga lite mer... ;)

  Gillar verkligen ditt tema med orange och träigt. Så snyggt. Och krondill - blir läckraste höstbuketten med kräftsmakskänning.

  Halsbandsidén låter så härligt CdlC-fin. Lite porslin, lite gammalt, lite gammalt i nytappning - med personlig Ida-touch.

  Shit vad du är bra! Sa jag det?

  :)
  /helena

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag blir så glad över dina ord Helena! Tack!

   Radera