onsdag 22 augusti 2012

Fotoutmaning: stillebenDå och då har jag varit med i en fotoutmaning på Instagram som håller på under augusti. Jag började starkt, men har inte lyckats få iväg några bidrag de senaste dagarna. När jag såg att dagens utmaning var stilleben kunde jag inte låta bli. Jag älskar stilleben. ÄLSKAR. Med en ettåring i huset som når överallt får jag begränsa mina stilleben till hyllor dit en smutsig liten näve inte kan nå, eller som här lägga vackra saker på en bricka som lätt kan flyttas när man anar yrvädret i ögonvrån.

För mig var det som om sommaren tog slut i måndags när vi hade tända ljus vid frukostbordet. Visst  är det fortfarande härliga dagar, men det är en annan luft. Eller? Jag välkomnar sensommaren, eller hösten för den som vill. Längtar efter att lägga lite tid på vårt hus som blivit försummat de senaste månaderna. Rensa bort de där urvuxna barnkläderna, måla den där pallen som väntat flera månader på ett lager vit färg och baka så att doften av nybakt bröd når ända ut på gatan. 

 Nu väntar trötta, smutsiga barn på middag, precis som igår och precis som i morgon.

1 kommentar:

  1. Varför i hela fridens namn har ingen kommenterat HÄR?? ;-)
    Finaste stilleben jag sett på länge. ÄLSKART!!
    Och halsbandet, det fina :-)

    SvaraRadera