torsdag 13 oktober 2011

One of these days

Det gäller att inte såsa på alltför mycket om man ska hinna fotografera något innan det blir bäcksvart ute. Och det gäller att ha tålamod som en elefant (jag får för mig att tålamodet står i proportion till deras kroppshydda) om man inte ska gå bersärk när Karla sex år beter sig som en hormonstinn fjortis. Mamma är inte ett ruttet lingon värd och hon HATAR de nya överdragsbyxorna jag köpt. INGEN har överdragsbyxor på sig i skolan. Mössan kliar och vantar är jobbigt. Allt medan Flora snart tre år förvandlas till bebis igen och MÅSTE ha napp och snuttis hela tiden, även vid middagsbordet. Rufus, han bara sover och missar hela dramat. 

Här om året var julen krispigt blå och vit i Villa Tallås. I år kör vi en dito höst.

7 kommentarer:

 1. Haha jag skrattar gott och högt åt ditt inlägg ikväll. Mycket igenkännande! Min lilla tjej HATAR också överdragsbyxor och använder all sin argumentationsteknik för att övertala mig att hon faktiskt kan leka ute i endast strumpbyxor :-) stora tjejen däremot är praktisk och tar på sig allt man säger åt henne. Tack för det!

  Jag köpte lite nya tallrikar och ett silverfat idag på stadsmissionen och då tänkte jag på dig. Det fanns så mycket fina fat i alla former i den butiken.

  Kram

  SvaraRadera
 2. Åh vad skönt att man inte är ensam om strider med bestämd 6-åring.. Min dotter har massor av argument mot varje litet plagg jag försöker få på henne på morgonen.. Tur att hon är världens härligaste all tid däremmellan! Trevlig helg : )

  SvaraRadera
 3. JÄTTEFIIIIIIIINT ju med blått porslin.

  Den där ålder är väldigt tacksam att prata om, skratta åt och att minnas. Men när man är mitt uppe i den är den inte alltid så kul ;-)

  Ida du får andas in......andas ut.....andas in....andas ut....JA du förstår ;-)

  SvaraRadera
 4. Hmm, känns igen det där, vår helg har dominerats av en trotsig 3,5 åring. Mamma är dum, pappa är dum. Dramatiska skrik och vrål byts på en sekund mot skratt och ömhet. Jag känner mig helt utmattad, vem kan hänga med i dessa känslostormar?:-)

  SvaraRadera
 5. Lina: Precis - leka ute i strumpbyxor när det är två plusgrader ute är väl inget konstigt? Idag hade faktiskt k på sig både fleecebyxor och skalbyxor ovanpå tightsen, men bara för att jag krupit till korset och köpt en omgång till i rosa. Första köpet var svarta byxor som nu får ligga till sig tills Flora och Rufus växer i dem ;)

  Katarina: Ja, visst är det tur att de mellan varven är världens goaste!

  LiseLotte: Preciiiiis! :) Jag övar på det där med in och utandningen....

  Casaofmia: Tack!

  Maria: Nej, det är inte alltid lätt att hänga med i svängarna :) För svänger gör det, och det snabbt!

  SvaraRadera
 6. Så, så vackert Ida! Vilket fönster!

  Och vad jag kände igen mig med överdragsbyxorna, för tre år sedan var jag också där, jag förstod ingen ting och klädinköpen var alltid fel. ;)

  Nu är hon tio, pendlar in till Söder själv varje dag och man undrar var åren mellan 6-års till fyran tog vägen. Hu vad fort det går!

  SvaraRadera