tisdag 4 oktober 2011

Adios till köttbullsträsket

Nej, detta är ingen matblogg, men just nu är jag inne i en period när mat känns roligt igen. Så jag passar på att dela med mig, för jag vet, det kommer perioder när de där påsarna med färdigstekta köttbullar åker fram ur frysen igen ;)

Jag älskar kyckling. På längden och på tvären. Det gör Flora med, medan F och Karla är mer skeptiska. Chicken nuggets på resturangen med stort gult m brukar dock alltid kunna slinka ner. Här om dagen gjorde vi vår egen variant på snabbmatsrätten - snabbt, gott och inte alltför onyttigt!

* Skär kycklingfiléer i bitar.
* Doppa kycklingbitarna i uppvispat ägg med salt, peppar och lite curry.
* Vänd kycklingen i polenta, stek i rapsolja.
* Servera med dippsås och god sallad.

Karla tyckte att det var gott ända tills hon fattade att det var kyckling, jag och Flora åt till vi storknade :)

4 kommentarer:

 1. Kyckling är grymt på alla håll och kanter;) Kram Johanna

  SvaraRadera
 2. men vilken superbra rätt!! Tack för tipset, försöker hålla mig ifrån det nämnda träsket (det går sådär...)

  /Ylva

  SvaraRadera
 3. Tack för tipset, polenta har jag aldrig panerat i. Vi brukar ha en grov asiatisk panering som används till tex räkor.

  Tipset på större bilder tackar jag också för det verkade inte så krångligt.

  Älskar din moodboard.

  SvaraRadera
 4. Det här såg verkligen gott ut! Tack för tipset. Polenta är jag inte bekant med men prova bör vi. Mina små damer är kräsna finsmakare men kanske faller detta rätt hos dem :-)

  Trevlig helg!!

  Kram

  SvaraRadera