måndag 3 oktober 2011

Fyrtal* Måndag (igen)


Ibland känns det som den där filmen Måndag hela veckan, jag menar var det inte måndag typ igår? Senaste natten har vi lekt hela havet stormar. Ingen har legat där de egentligen ska, och det känns som om jag knappt har hunnit lägga huvudet på kudden förrän det är någon som gastar igen. Jag ska dock inte klaga, familjen i Uttran får för det mesta sova exemplariskt, efter denna natt så pass exemplariskt att tre femtedelar av familjen (däribland jag) försov oss så infernaliskt att det inte var någon idé att gå till dagis i morse. Vi hade kommit dit lagom till lunch :)

* Armbandsfreak som jag är kunde jag inte låta bli en av de små rosa påsarna vid kassan på Lindex. Enkelt rosa läder tillsammans med snyggt silverspänne passar mig utmärkt! Att det dessutom är ett smycke som gör skillnad, där hela överskottet går till forskning om bröstcancer är ju bara en bonus! Tillsammans med rosa armbandet, ett guldigt skinnarmband med tenntråd från Dizajnboden. Att ha lite blingbling runt handlederna när man bläddrar i Lotta Lundgrens Om jag var din hemmafru känns helt rätt! Oh my vilka bilder, så in i bängen snyggt! Att trixa till det så att man får en vardag att smaka som en fest är ju något jag försökt med några veckor nu, med denna bok på köksbänken känns det som om jag vill dra det ett steg längre - av med mjukisbyxor och förkläde, på med festblåsan :)
* Till vår vita soffas fördel börjar sandlådesäsongen ta slut. I väntan på en välbehövlig tvätt med en skvätt klorin har jag försökt dölja den värsta smutsen med ett får och en och annan get. Geten hittade jag här.
* Blåvit jul hos Crème de la Crème! Nu pågår arbetet för fullt att göra klart julfaten som ska ut i webbutiken och till återförsäljare lagom till advent. I år har jag valt att göra tvåvåningsfat lagom för konfekt, pepparkakor och saffransbiscottis av de gamla jultallrikarna. Mina favoriter är tallrikarna från Gustavsberg med stiliserade julmotiv av konstnären Sven Jonson.
* Dessa ljuvliga bebisfötter! Svårt att tänka sig att de en dag kommer att ha förvandlats till ett par stinkande fyrtiotvåor :)

1 kommentar:

  1. Härliga bilder, som så ofta!
    Jag har skickat en Award till dig, hoppas att du har tid att ta dig an den mellan jultallrikar och bebisfötter. Fint med en blå jul!

    Hälsningar Anna-Karin

    SvaraRadera