måndag 20 juni 2011

Fyrtal* Efter regn kommer sol28 days to go. Jag undrar om det är så här det känns att bli gammal. Krånglande mage, sviktande minne och en rygg som håller på att gå av. Tack och lov är det inget fel på humöret, vilket jag tackar för när familjens femåring förvandlats till en mini-tonåring. När hon himlar med ögonen och deklarerar att mamma är dum och inte fattar någonting behövs liite tålamod för att inte surna till. När det sedan följs av avgrundsvrål, klamp i trappor och smällande dörrar är ett gott humör ett måste för att inte råka kasta ut ungen genom fönstret ;)

* Äntligen! Flora kunde igår flytta in i sitt nya rum. Och det gjorde hon med bravur. Med ett leende på läpparna somnade hon sin nya storflickssäng i sitt nya rum med pippifåglar på väggarna. Näverkorgen, som ju mycket riktigt är en spånkorg fick också flytta in fylld med dockkläder och annat en riktig dockmamma behöver.
* Efter regn kommer sol. Efter nästan två dygn av hällande regn och mörker skiner solen igen. Frågan är bara om man vågar hänga ut en tvätt på tork, det verkar komma mer regn. Alldeles för snart.
* Jo men visst, det växer citroner i Uttran. Citrusträdet som var oförskämt billigt införskaffades på ett byggvaruhus tidigare i våras. Och faktum är att det verkar trivas! Kanske blir det egen lemoncurd i augusti ;)
* På bekostnad av bla bloggtid jobbar jag så mycket jag bara orkar med Crème de la Crème. Med tanke på att man aldrig vet om man får en skrikbebis eller sovbebis försöker jag fylla på webshopen till max. Nytt idag är de tre första betongfaten och ett par tavlor med skärvor. Den första prototypen av ljuskronan är inlämnad till en lokal svetsare som förhoppningsvis gör en elegant stomme i stål. Fortsättning följer.

7 kommentarer:

 1. Bra jobbat med din femåring... Vet hur det är och det är verkligen inte alltid lätt att hålla humöret uppe!

  När lillplutten kommit kan jag erbjuda diverse bebiskläder om du är intresserad, har mycket! Anar att du ockoså har det, men kanske lite blått är kul?? Har ni bestämt namn?

  Varma lycka till kramar från Åsa Norgren

  SvaraRadera
 2. Vilken skön feeling i alla fyra fyrtalsbilder!
  Solen gör så vackra mönster på sin väg, mellan ute och inne.

  Klart att hon somnade skönt med de fina fåglarna uppåt väggarna. Tror jag det.

  Du verkar ha alldeles fullt upp. Jobbigt & spännande i en hullerombuller-mix, låter det som.

  Sköt om dig och dina växande "plantor", både Flora och hennes syster, citronträd och ärta! :)
  /helena

  SvaraRadera
 3. Det borde vara lag på att 3:e barnet är en sovbebis.
  Kram Charlotta

  SvaraRadera
 4. Kikar in o önskar dig och alla en härlig midsommar! Vi ses snart hoppas jag. jag har nyheter att berätta! kram Lina

  SvaraRadera
 5. Vilken fantastisk tapet! Var kommer den ifrån? Sagolik! Hoppas ni får en skön midsommar,
  Malin

  SvaraRadera
 6. Åsa: Ja, ibland är det sannerligen inte lätt ;) Tack och lov verkar det ha lugnat ner sig de senaste dagarna, hoppas att det håller i sig!

  Vi tar jättegärna emot lite pojkkläder! Även om han säkert får finna sig i att springa runt i rosa regnställ och gummistövlar, är mycket av bebiskläderna vi har väl så flickiga :)Vore kul att ses!

  Kram
  Ps. Rufus är hetaste namnet just nu!

  Challan: Så sant! Kanske en av de hetaste frågorna att ta upp inför nästa val ;)

  Lina: Hoppas att ni också haft det bra! Och vad spännande det låter med nyheter! Vi kan väl ta en fika nu till veckan om ni är hemma? Kram

  Malin: Ja, visst är den underbar! Den heter Falsterbo och kommer från Boråstapeter. Kostar ca 600 kr/rulle.

  SvaraRadera
 7. Helena: Ja, här är det "fullt ös" mest hela tiden!Då och då kan dock frun i huset ses liggande på soffan ;)

  SvaraRadera