Trevåningsfatet Birdie bjöd på fruktiga snacks till en rompunchinspirerad bål med lime och melon i den svenska sommarkvällen. Som sagt, särskilt varmt var det ju inte, tack och lov för ylle och fleece!
Närmare godnattdags än vanlig middagstid bjöd vi på baconlindad torskrygg, färskpotatis, dillslungad sparris och egen hollandaisås. Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge...Lagom till att desserten serverades hade det blivit för mörkt att fotografera, men jag lovar, den smakade sommar! Inspirerad av ett tidigare nummer av Buffé varvade jag skivade jordgubbar, smulade digestivekex, lättcrémefraiche och en kolasås gjord på kondenserad mjölk. Att en burk kondenserad mjölk kunde förvandlas till en sådan ljuvlig kolasås bara genom att ligga och koka i nittio minuter hade jag aldrig kunnat föreställa mig! Lätt som en plätt att göra, och enkelt att variera med olika frukter och bär, kommer absolut att göra det igen!
Pst. Missa inte chansen att vinna kaffekoppsfatet Einar hos Tant Johanna. Sista dagen i morgon.
Mat på Grace under kristallkrona i ljuvlig glasveranda... Avundsjukan når nya höjder, vill jag lova... ;), men absolut ingen missunnsamhet, så du vet!
SvaraRaderaDet går fint att fira midsommar i liten stadsbostadsrätt också, det gör det, med konserverade päron ur burk! Men kolasåsen ska jag nog prova, den låter för god för att undvika... Kondenserad mjölk, hur funkar det egentligen ihop med lätt intolerans mot laktos? Jaja, det lär väl visa sig, förmodar jag. :)
Önskar er alla i Uttran en fortsatt fin helg!
/helena