lördag 25 juni 2011

Midsommar

Efter att regnet vräkt ner från och till de senaste dagarna sprack himlen upp lagom till midsommarafton. Någon vidare värme kunde vi inte skryta med här i från Uttran, men vi slapp i alla fall bli blöta ;) Tillsammans med goda vänner och goda grannar lyckades vi avverka såväl dans kring midsommarstången som lång sillunch medan barnen rusade sig trötta i trädgården. Sent, men med de minsta barnen i säng och de större halvsovande framför Hitta Nemo, kunde vi avnjuta vår midsommarmiddag i glasverandan där ljuset blev mer och mer magiskt ju längre kvällen led.Trevåningsfatet Birdie bjöd på fruktiga snacks till en rompunchinspirerad bål med lime och melon i den svenska sommarkvällen. Som sagt, särskilt varmt var det ju inte, tack och lov för ylle och fleece!

Närmare godnattdags än vanlig middagstid bjöd vi på baconlindad torskrygg, färskpotatis, dillslungad sparris och egen hollandaisås. Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge...Lagom till att desserten serverades hade det blivit för mörkt att fotografera, men jag lovar, den smakade sommar! Inspirerad av ett tidigare nummer av Buffé varvade jag skivade jordgubbar, smulade digestivekex, lättcrémefraiche och en kolasås gjord på kondenserad mjölk. Att en burk kondenserad mjölk kunde förvandlas till en sådan ljuvlig kolasås bara genom att ligga och koka i nittio minuter hade jag aldrig kunnat föreställa mig! Lätt som en plätt att göra, och enkelt att variera med olika frukter och bär, kommer absolut att göra det igen!

Pst. Missa inte chansen att vinna kaffekoppsfatet Einar hos Tant Johanna. Sista dagen i morgon.

1 kommentar:

  1. Mat på Grace under kristallkrona i ljuvlig glasveranda... Avundsjukan når nya höjder, vill jag lova... ;), men absolut ingen missunnsamhet, så du vet!

    Det går fint att fira midsommar i liten stadsbostadsrätt också, det gör det, med konserverade päron ur burk! Men kolasåsen ska jag nog prova, den låter för god för att undvika... Kondenserad mjölk, hur funkar det egentligen ihop med lätt intolerans mot laktos? Jaja, det lär väl visa sig, förmodar jag. :)

    Önskar er alla i Uttran en fortsatt fin helg!

    /helena

    SvaraRadera